Reprezantanţii partidelor explică votul dat bugetului pentru 2008

Reprezantanţii partidelor au explicat, joi, votul dat bugetului de stat pentru 2008, adoptat de Parlament cu 249 de voturi "pentru"şi 93 "împotrivă".

2 afișări
Imaginea articolului Reprezantanţii partidelor explică votul dat bugetului pentru 2008

Reprezantanţii partidelor explică votul dat bugetului pentru 2008

Deputatul PDL Graţiela Iordache a declarat, după votul plenului reunit al Parlamentului asupra bugetului de stat pe 2008, că formaţiunea democrat-liberală a votat împotriva acestui proiect de buget, pentru că îl consideră „nerealist, nesustenabil şi nefundamentat”. Aceasta a menţionat că PDL a votat pentru bugetul asigurărilor de stat, pentru că îl consideră "un buget menit să crească nivelul de trai al cetăţenilor”.

Senatorul PC Sabin Cutaş a explicat votul favorabil dat de parlamentarii conservatori la proiectul de buget pe 2008 şi la cel al asigurărilor sociale prin faptul că amendamentele formulate de acest partid au fost acceptate „în marea lor parte”. El a făcut un apel la premierul Călin Popescu Tăriceanu să ţină cont, în anul 2008, de câteva „iniţiative bune” ale conservatorilor, care, în opinia sa, vor ajuta societatea românească: reducerea TVA la alimentele de bază, creşterea alocaţiei pentru copii şi neimpozitarea profitului reinvestit.

PRM a votat în favoarea bugetului de stat pe 2008 şi a bugetului asigurărilor sociale de stat, pentru că ţara avea nevoie de cele două legi, a declarat liderul senatorilor PRM Gheorghe Funar, care a apreciat că ar fi fost bine dacă bugetul s-ar fi aprobat cu câteva săptămâni în urmă.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat că votul favorabil dat de social-democraţi bugetului de stat pe 2008 nu e un vot de cauţionare a Guvernului, apreciind că bugetul de stat pe 2008 se bazează pe estimări  nerealiste.

„Am făcut ceea ce am putut să facem în această conjunctură. Votul nostru nu reprezintă niciun fel de vot de cauţionare a unui guvern care rămâne în continuare cu slabă susţinere parlamentară, tot mai şubred şi tot mai izolat. Votul nostru reprezintă obligaţia social-democraţilor faţă de milioane de români. Vestea bună este că ţara are un buget pentru 2008, iar vestea şi mai bună este că e ultimul buget construit pe o filosofie de dreapta”, a afirmat Mircea Geoană. El s-a declarat mulţumit de faptul că majoritatea amendamentelor propuse de PSD au fost adoptate.

Parlamentul a aprobat, joi, proiectul legii bugetului de stat pe 2008, înregistrându-se 249 de voturi "pentru"şi 93 "împotrivă". De asemenea, Legislativul a aprobat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, cu 342 de voturi favorabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici