Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, neconstituţională. Reacţia lui Ludovic Orban după decizia CCR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că nu va comenta decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea revocării Avocatului Poporului.

9010 afișări
Imaginea articolului Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, neconstituţională. Reacţia lui Ludovic Orban după decizia CCR

Întrebat dacă este o lovitură pentru coaliţie decizia CCR care, practic, o repune în funcţia de Avocat al Poporului pe Renate Weber, Ludovic Orban a spus că se abţine „cu greutate” să se abţină.

„Mă abţin cu mare greutate să comentez. În 2012 CCR a considerat inadmisibilă contestaţia depusă de numărul necesar de parlamentari împotriva demiterii, revocării Avocatului Poporului, la vremea respectivă, din câte ţin minte, era domnul Gheorghe Iancu”, a spus Orban.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Revocarea s-a dovedit a fi, însă, neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR).

CITEŞTE AICI: Renate Weber revine în funcţia de Avocat al Poporului. CCR: Actul de revocare încetează să mai producă efecte juridice

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici