Rezoluţie a CN al PSD pentru anticipate, dar fără a menţiona moţiunea de cenzură

Consiliul Naţional al PSD a adoptat, vineri, o rezoluţie prin care mandatează conducerea partidului şi grupurile parlamentare să utilizeze "toate instrumentele democratice" în vederea ieşirii din blocajul politic şi organizării alegerilor anticipate, pentru construirea unui Executiv capabil.

1 afișare
Imaginea articolului Rezoluţie a CN al PSD pentru anticipate, dar fără a menţiona moţiunea de cenzură

Rezoluţie a Consiliului Naţional al PSD pentru anticipate, dar fără a menţiona moţiunea de cenzură (Sursa Mediafax Foto)

Rezoluţia a fost adoptată cu majoritatea voturilor celor prezenţi, existând şi voturi împotrivă, în jur de zece-cinsprezece, care însă nu au mai fost numărate.

Din cei 737 de membri ai Consiliului Naţional, la şedinţa de vineri sunt prezenţi 662.

Rezoluţia Consiliului Naţional arată că alegerile anticipate, în baza votului uninominal, reprezintă o soluţie raţională pentru ieşirea din criza politică.

Consiliul Naţional al PSD consideră, totodată, prin rezoluţia adoptată, că alegerile parlamentare şi locale se pot desfăşura concomitent, pentru a grăbi procesul de construcţie a unui Guvern capabil să guverneze.

În cadrul rezoluţiei se apreciază că Guvernul Tăriceanu beneficiază de o susţinere "ultraminoritară" în Parlament şi că actualul Executiv este lipsit de legitimitate, în condiţiile în care UDMR a exprimat poziţii oficiale divergente în raport cu PNL, partenerul său de guvernare.

De asemenea, în rezoluţie se apreciază că preşedintele Traian Băsescu manifestă incapacitate şi lipsă de voinţă pentru a găsi soluţii politice la actuala criză.

Prin rezoluţia adoptată, Consiliul Naţional consideră că menţinerea societăţii româneşti în actuala "stare de neguvernare" va afecta procesul de integrare în UE, împiedicând accesarea fondurilor euroepene.

"Acest mandat ne permite să explorăm toate soluţiile, inclusiv soluţia anticipatelor", a declarat Geoană, după adoptarea rezoluţiei.

În textul rezoluţiei nu se face nicio referire explicită la iniţierea unei moţiuni de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici