Rezoluţie PNL: Liberalii cu probleme în justiţie nu se pot înscrie în alegeri

Partidul Naţional Liberal a adoptat marţi o rezoluţie prin care anunţă că selecţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 2016 se va face doar pe baza criteriilor de integritate, impuse în decembrie anul trecut, după valul de proteste de la Colectiv.

435 afișări
Imaginea articolului Rezoluţie PNL: Liberalii cu probleme în justiţie nu se pot înscrie în alegeri

Rezoluţie PNL: Liberalii cu probleme în justiţie nu se pot înscrie în alegeri

“Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016, în calitate de candidaţi, doar dacă îndeplinesc toate criteriile şi normele de natură profesională, politică şi de integritate stabilite de PNL”, se arată în documentul liberalilor.

În privinţa problemelor cu justiţia, criteriile PNL sunt: Să nu fi început urmărirea penală pentru infracţiuni de luare sau dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă; Să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie; Să nu fi fost trimişi în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie; Să nu se afle într-o măsură preventivă - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

În privinţa contractelor cu statul, PNL interzice candidatura doar celor care au avut contracte cu instituţia pentru care intenţionează să candideze sau cu instituţiile subordonate acesteia. Legat de traseism, PNL interzice candidatura doar celor care au schimbat de trei ori partidul politic, “altfel decât prin fuziuni”.

Potrivit citeriilor de integritate nu pot candida nici cei care s-au găsit în următoarele situaţii: Fals în declaraţii (să nu aibă neregului sau falsuri constatate prin hotărîri definitive, în declaraţia de avere sau interese), Incompatibilitate şi conflict de interese (Să nu se afle sub efectul unei hotărîri judecătoreşti definitive de incompatibiltate sau conflict de interese), Atitudini discriminatorii (Să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărîri definitive), Datorii la buget (Să nu înregistreze datorii la bugetul local, mai vechi de un an, în calitate de persoană fizică), Plagiat (Să nu fi fost dovedit prin hotărări judecătoreşti definitive că a obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici