REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţii ale oamenilor politici după exit-poll-uri

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cele mai multe procente la alegerile europarlamentare, între 41 şi 43%, potrivit rezultatele exit-poll-urilor efectuate de CURS, CSCI, Operation Research, IRES. Alianţa a fost urmată de PNL, care a obţinut între 13,3 şi 14,92%, şi de PDL, care a obţinut între 10 şi 12% din voturi.

1283 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţii ale oamenilor politici după exit-poll-uri

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Reacţii ale oamenilor politici după exit-poll-uri (Imagine: Shutterstock)

REACŢII ale oamenilor politici la rezultatele anunţate de exit-poll-uri:

Iliescu cere DEMISIA lui Antonescu: Rezultatul acestor alegeri îl forţează, îl obligă. A pierdut şi în faţa propriului partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea reprezintă o lecţie pentru PNL şi, de asemenea, eşecul lui Crin Antonescu, el subliniind că liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia PNL.

"E o lecţie pentru PNL, adică este eşecul lui Crin, categoric. Cetăţenii au sancţionat decizia lor categoric (de a ieşi din USL, n.r.)", a spus Iliescu.

El a arătat că Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţie. "Ar trebui să-şi declare acum retragerea din funcţie. Începuse aşa de bine, pentru el era ... şi el ca persoană avea de câştigat. A dat cu piciorul, a făcut şi partidului un mare deserviciu", a spus Iliescu.

Antonescu: Despre rezultate vom vorbi mâine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu comentează estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi face apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.

"Fac apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să-şi facă datoria cu maximă seriozitate, cu maximă vigilenţă şi cu maximă corectitudine, până când voturile sunt numărate, până când procesele-verbale sunt încheiate, până când procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin încheiat", a spus Antonescu.

Udrea: Prezenţa mai mare la vot se datorează PMP. Facem apel la unirea opoziţiei

Deputatul Elena Udrea a declarat că PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut în campanie şi este formaţiunea căreia i se datorează prezenţa mai mare la urne şi a făcut apel pentru unirea opoziţiei pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

”Suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie”, a declarat Udrea.

Ea a susţinut, de asemenea, că sporirea numărului celor care au votat se datorează PMP.

Blaga: Mulţumesc militanţilor care au crezut în acest partid, lovit şi din interior şi din afară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după închiderea scrutinului la euroalegeri, că doreşte să mulţumească în primul rând militanţilor care au crezut în acest partid "lovit şi din interior şi din afară", care a dus în aceste luni bătălia pe mai multe fronturi.

Vasile Blaga a ţinut să le mulţumească militanţilor partidului, care au crezut în acest partisd "lovit şi din interior şi din afară", care a dus în aceste luni bătălia pe mai multe fronturi.

Kelemen: Un rezultat bun al UDMR, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că rezultatul exit-poll-urilor indică "un succes" al UDMR la alegerile europarlamentare, care ar putea trimite trei deputaţi în PE.

Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, la Cluj-Napoca, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că alegătorii maghiari şi-au dorit o reprezentare puternică în Parlamentul European şi o continuare a politicilor duse de UDMR.

Ungureanu: Forţa Civică va fi un partid la guvernare în 2016, se pregăteşte de prezidenţiale

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică, după închiderea urnelor de vot la euroalegeri, că acest partid nu este un proiect al europarlamentarelor, ci un proiect pe termen mediu şi lung şi va fi un partid la guvernare în 2016.

"Partidul Forţa Civică nu este un proiect al europarlamentarelor, este un proiect pe termen mediu şi lung, va fi un partid la guvernare în 2016 şi este un partid care acum se pregăteşte pentru a doua mare înfruntare, foarte importantă, din toamna târzie a acestui an, şi anume alegerile prezidenţiale", a declarat Ungureanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici