REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Tristeţe mascată la PDL după închiderea urnelor de vot

Sediul PDL, altă dată neîncăpător pentru mulţimea de lideri şi simpatizanţi ai partidului, a fost pustiu, în ziua alegerile pentru europarlamentare, abandonaţi de Băsescu, PDL-iştii nemaifăcând din ziua alegerilor un spectacol de lumini şi sunet, ci încercând să-şi accepte soarta.

1346 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Tristeţe mascată la PDL după închiderea urnelor de vot

FOCUS: Tristeţe mascată la PDL după închiderea urnelor de vot (Imagine: Captură Video)

Cu puţin timp înainte de anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor doar vreo15 tineri democrat-liberali au venit în curtea din Modrogran unde au stat şi au vorbit între ei.

La ora 21:00, liderii PDL au urmărit din birouri scorurile exit-poll-urilor şi au anunţat că apar la televiziuni după PNL şi PMP.

"Ne aşteptam la mai mult, sigur că ne aşteptam la mai mult, dar şi rata de prezenţă a fost scăzută. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă", spunea secretarul general al PDL şi şef de campanie Gheorghe Flutur.

După ce PNL şi PMP s-au lamentat în direct, preşedintele PDL Vasile Blaga, însoţit de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cătălin Predoiu, Radu F. Alexandru a venit în sala de conferinţe şi a dat o declaraţie în care a mulţumit celor care au votat PDL, "un partid lovit din interior şi din afară".

Asemenea colegilor de suferinţă de la PNL PMP, şi PDL-iştii au afişat o mină sobră, încercând să-şi ascundă dezamăgirea înfrângerii.

"Putea fi un procent mai bun, dar în condiţiile date este un procent acceptabil", a spus Blaga, fără a mai pomeni că PDL-iştii visau la 15-20% în campania electorală.

Despre unificarea dreptei, numai de bine.

"Sigur că o să avem discuţii, dar să avem răbdare deocamdată, pentru că mulţi se bucură înainte de vreme. În 2009 unii cântau «Mihaela dragostea mea», pe la ora aceasta, dimineaţa a fost altfel", a mai spus Vasile Blaga, cu o atitudine rezervată.

Ela precizat că pe la orele 2 - 3 noaptea PDL-iştii vor avea rezultatul propriei numărătorii paralele.

După declaraţii, Vasile Blaga şi apropiaţii s-au mutat totp pe strada Modrogan, unde PDL are sediul organizaţiei de Bucureşti şi unde în mod tradiţional se desfăşoară numărătoarea paralelă. Trişti pentru că nu au fost votaţi, dar şi pentru că partidul lui Udrea şi al lui Băsescu le-a luat mult din voturi.

(Serviciul FOTO al Agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini. Pe site-ul www.mediafax.ro pot fi accesate imagini de la declaraţia de presă a lui Vasile Blaga)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici