Rezultate alegeri parlamentare 2012 GORJ

MEDIAFAX îţi prezintă REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 pentru fiecare judeţ şi partid în parte.

1916 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 GORJ

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Gorj (Imagine: Shutterstock)

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Cupă Ion - ARD-PDL

Rotaru Răzvan - PP-DD

Weber Mihai - USL-PSD

Iriza Scarlat - USL-PSD

Khraibani Camelia - USL-PSD

Popeangă Vasile - USL-PSD

Mocioi Niculina - PP-DD

Ponta Victor-Viorel - USL-PSD

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU SENAT:

Popescu Dumitru Dian - USL-PNL

Barbu Tudor - PPDD

Greblă Toni - USL-PSD

 

Premierul Victor Ponta a caştigat cel de-al treilea mandat de deputat la Târgu Jiu, obţinând 60,98 la sută din voturi, aproape dublu faţă de principalul său contracandidat, Dan Diaconescu, votat de 32,47% dintre alegători, arată rezultatele parţiale furnizate, luni, de BEJ Gorj. 

Victor Ponta a închis Colegiul 6 din Târgu Jiu şi a obţinut un scor aproape dublu faţă de principalul său contracandidat, Dan Diaconescu.

Astfel, după numărarea voturilor din jumătate dintre secţiile de votare din Târgu Jiu, BEJ a anunţat că premierul a fost votat de 60,98% din alegători, în timp ce Diaconescu a obţinut 32,47% din voturi. Următorul clasat în acest colegiu a fost candidatul ARD Nicolae Daviţoiu, care a fost votat de 4,79% din alegători.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Târgu Jiu, după anunţarea REZULTATELOR exitt-poll-urilor, că locuitorii din Gorj au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei i-au acordat votul pentru un nou mandat de deputat.

USL a închis toate colegiile din Gorj, urmând să aibă şase deputaţi şi doi senatori, conform numărătorii paralele făcute de PSD Gorj.

Surse din organizaţie au precizat MEDIAFAX că toţi candidaţii filialei au obţinut peste 50% din voturi, în toate colegiile de senatori şi deputaţi din judeţ.

Aceleaşi surse menţionează că, în acest context, PPDD va avea cel puţin un deputat propriu la redistribuire, pe Colegiul 5, numele viitorului parlamentar fiind Niculina Mocioi. Aceasta are circa 40% din voturile din colegiu, mai mult decât ar fi obţinut Dan Diaconescu la Târgu Jiu, situaţie în care va deveni deputat.

Biroul Electoral Judeţean Gorj a anunţat că luni dimineaţă, la ora 10.00, va comunica primele rezultate oficiale ale alegerilor. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici