REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Călăraşi: PNL a câştigat cu 34,93%, urmat de PSD-UNPR-PC la diferenţă de două procente

PNL a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Călăraşi, obţinând 34,93 la sută din voturi, urmat de Alianţa PSD-UNPR-PC, care a fost votată de 32,54 la sută din alegători, pe locul al treilea clasându-se PDL, cu 11,69 la sută, arată rezultatele date publicităţii luni seară de BEJ.

213 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Călăraşi: PNL a câştigat cu 34,93%, urmat de PSD-UNPR-PC la diferenţă de două procente

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Călăraşi: PNL a câştigat cu 34,93%, urmat de PSD-UNPR-PC la diferenţă de două procente (Imagine: Ciprian Cojocaru/ Mediafax Foto)

Conform datelor finale publicate de Biroul Electoral Judeţean Călăraşi, cu 30.394 de voturi PNL a obţinut cel mai mare scor electoral în acest judeţ, respectiv 34,93 la sută, fiind urmat de Alianţa PSD-UNPR-PC, cu 32,54 la sută (28.319 voturi) şi PDL cu 11,69 la sută (10.178 voturi). Cei trei competitori sunt singurii care au reuşit să treacă pragul electoral în judeţul Călăraşi.

Ordinea clasamentului sub pragul electoral la nivelul acestui judeţ este: Mircea Diaconu (4,66%), PP-DD (4,35%), PMP (3,83%), PRM (2,06%), Forţa Civică (1,12%) şi Alianţa Naţională a Agricultorilor (1,06%). Toţi ceilalţi candidaţi au obţinut scoruri electorale sub un procent.

În municipiul Călăraşi, PNL a obţinut 20,48 la sută, un scor considerabil mai mic comparativ cu cel de la nivel judeţean, în timp ce PMP are 8,41 la sută, acest scor fiind mai mult decât dublul celui de la nivelul judeţului.

În judeţul Călăraşi s-au înregistrat 87.004 de voturi valabil exprimate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici