REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Sibiu: Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,9% din voturi, PNL - 17,91%, PDL - 16,8%

Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Sibiu, cu 31,9 la sută din voturi, fiind urmată de PNL, cu 17,91 la sută, şi PDL, cu 16,8 la sută, potrivit rezultatelor finale comunicate de BEJ.

365 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Sibiu: Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,9% din voturi, PNL - 17,91%, PDL - 16,8%

REZULTATE FINALE ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Sibiu: Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,9% din voturi, PNL - 17,91%, PDL - 16,8% (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu au anunţat, luni, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, potrivit cărora 108.138 de alegători s-au prezentat la urne, reprezentând 28,92 la sută din totalul celor înscrişi pe listele permanente.

Astfel, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 31,19 la sută din voturi, fiind urmată de PNL, cu 17,91 la sută, şi PDL, cu 16,8 la sută.

Pe locul al patrulea s-a situat Mircea Diaconu, care a obţinut 6,95 la sută, adică 7.094 de voturi, iar PMP a ocupat poziţia a cincea, cu 6,36 la sută, urmat de Forţa Civică - 3,80 la sută şi PPDD - 3,66 la sută.

Partidul Ecologist a obţinut 2,89 la sută, UDMR - 2,10 la sută, iar celelalte partide şi candidaţi independenţi au obţinut sub unu la sută.

În judeţ au fost anulate 6.078 de voturi, reprezentând 5,62 dintre voturile exprimate, numărul fiind considerat "foarte mare" de către reprezentanţii BEJ Sibiu.

Anunţarea rezultatelor finale a fost mult întârziată de o eroare materială înregistrată la o secţie de votare din Gura Râului, unde procesul-verbal a fost completat greşit. La secţia respectivă, membrii au trecut două voturi în secţiunea destinată persoanelor din alte ţări decât România care ar fi avut dreptul să voteze, deşi, în total, în judeţ doar trei cetăţeni au făcut cerere prealabilă pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Eroarea a fost depistată de către reprezentanţii Direcţiei de Statistică Sibiu după ce au introdus în sistem toate procesele-verbale din judeţ şi au constatat că cinci străini şi-ar fi exprimat votul în judeţul Sibiu, deşi legal, ar fi avut dreptul doar trei.

După verificări care au durat mai multe ore, s-a stabilit că este vorba doar despre o eroare materială, iar preşedintele secţiei de votare respective a fost chemat pentru remedierea ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici