Rezultate finale: PDL Arad a câştigat aproape 50% din voturi

PDL a câştigat detaşat alegerile parlamentare din judeţul Arad, cu un scor electoral de aproape 50 la sută atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, primind şapte mandate de parlamentar din zece, înainte de redistribuiri, potrivit rezultatelor finale.

140 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: PDL Arad a câştigat aproape 50% din voturi

Rezultate finale: PDL Arad a câştigat aproape 50% din voturi (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Electoral de Circumscripţie Arad a anunţat, luni după-amiază, că PDL a câştigat peste 50 la sută din sufragii în cinci colegii de deputaţi şi două de senator.

Conform rezultatelor, cei doi senatori ai Aradului, aleşi direct, sunt Marian Ovidiu (PDL) - Colegiul 1, cu 52,35 la sută, şi Constantin Traian Igaş (PDL) - Colegiul 3, cu 53,98 la sută din voturi.

Procentual, partidele au obţinut la Senat următoarele scoruri: PDL -49,14 la sută, PSD+PC - 20,38 la sută din voturi, PNL -  15,5 la sută din voturi şi UDMR - 9,04 la sută din voturi.

Cei cinci deputaţi aleşi cu peste 50 de procente sunt: Riviş-Tipei Lucian (PDL) - Colegiul 1, cu 50,7, Claudia Boghicevici (PDL) - Colegiul 2, cu 50,43 la sută, Adrian Henorel Niţu  (PDL) - Colegiul 3, cu 55,31 la sută, Marius Sorin Gondor (PDL) - Colegiul 6, cu 50,01 la sută şi Iustin Marin Cionca (PDL) - Colegiul 7, cu 52,5 la sută.

Procentual, partidele au obţinut la Camera Deputaţilor următoarele scoruri: PDL - 48,23, PSD+PC - 21,23, PNL -  13,12 şi UDMR - 8,27.

În urma redistribuirilor, care vor avea loc marţi, după stabilirea pragului naţional, PDL ar mai putea obţine un mandat de deputat în Colegiul 5, unde a candidat primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş, care a obţinut 47,45 la sută din voturi.

Candidatul Iustin Marin Cionca (PDL) - Colegiul 7, care a câştigat direct alegerile, este şi primar în Pecica, astfel că aici vor avea loc alegeri anticipate pentru funcţia de primar. De asemenea, dacă se va confirma mandatul lui Gheorghe Feieş (PDL), primar în Sebiş, şi aici vor avea loc alegeri anticipate.

Candidatul PSD+PC Andrei Iucinu, din Colegiul de deputaţi Pecica, a primit 15,74 din voturile alegătorilor, iar candidatul PNG-CD Helmuth Duckadam, din Colegiul 2 Arad, a primit 3,03 la sută din voturile arădenilor.

Citeşte şi:

Rezultate parţiale: PDL a câştigat alegerile pentru Parlament

Geoană: Rezultatele finale vor arăta că PSD a câştigat

Stolojan: Dacă vom câştiga, ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici