Rezultate finale: PDL Sibiu a câştigat alegerile

Candidaţii PDL Sibiu şi-au surclasat contracandidaţii atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, democrat-liberalii obţinând 47,48 la sută din voturi pentru Senat şi 41,48 la sută pentru Cameră, potrivit rezultatelor finale transmise, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ)

191 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: PDL Sibiu a câştigat alegerile

Rezultate finale: PDL Sibiu a câştigat alegerile (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Dumitru Şomandră, a declarat, luni, că rezultatele finale îi poziţionează pe democrat-liberali pe locul întâi, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor.

Astfel, la Senat, PDL a obţinut 47,48 la sută din voturi, PSD+PC - 25,34 la sută, PNL - 16,25 la sută, PRM - 4,05 la sută, UDMR - 2,52 la sută, PNG - 2,30 la sută, Partidul Verde Ecologist (PVE) - 2,01 la sută.

La Camera Deputaţilor, rezultatele finale se prezintă astfel: PDL - 41,48 la sută, PSD - 25,72 la sută, PNL - 17,28 la sută, FDGR - 4,29 la sută, PRM - 2,85 la sută, UDMR - 2,11 la sută, PVE - 1,85 la sută şi PNG - 1,18 la sută.

Restul formaţiunilor au obţinut sub 1 la sută , iar candidaţii independenţi Vasile Chira şi Dumitru Niţurad au fost votaţi de doar 0,64 la sută, respectiv 0,31 la sută din sibieni.

"A fost un scrutin civilizat, atât din punctul de vedere al competitorilor electorali, cât şi al alegătorilor, au fost puţine probleme, mai multe în ceea ce priveşte informarea legată de organizare, fiind primul an cu vot uninominal, şi mai puţin ca incidente", a declarat preşedintele BEJ Sibiu, Dumitru Şomandră.

Potrivit acestuia, prezenţa la urne în Sibiu a fost de 35,30 la sută, un număr de 138.512 alegători exprimându-şi opţiunea politică în judeţ.

Candidaţii PDL în judeţul Sibiu au fost Cornel Ştirbeţ, Raluca Turcan, Gheorghe Roman, Dănuţ Viorel Voinea, Ilie Dan Nanu, Constantin Trihenea, Ion Ariton, Marcel Adrian Piteiu şi Horaţiu Cercel.

Alianţa PSD+PC a intrat în lupta electorală cu Florin Orlăţean, Eugen Barbu, Ilie Laţa, Ioan Cindrea, Mircea Silvestru Lup, Viorel Eugen Şoaită, Ioan Stroie, Viorel Arcaş şi Constantin Morar, în timp ce PNL cu Eugen Mitea, Virgil Popa, George Stelian Petrescu, Mircea Opril, Ilie Stoica, Mircea Vasile Cazan, Nicolae Neagu, Sajtos Laszlo şi Minerva Boitan.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici