Rezultate finale: UDMR a obţinut, în Sălaj, cele mai multe voturi

UDMR a obţinut, în judeţul Sălaj, cele mai multe voturi din partea electoratului, atât la Senat (peste 25.000), cât şi la Camera Deputaţilor (peste 24.000), dar un singur candidat a obţinut în mod direct un mandat, potrivit rezultatelor finale comunicate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

72 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: UDMR a obţinut, în Sălaj, cele mai multe voturi

Rezultate finale: UDMR a obţinut, în Sălaj, cele mai multe voturi (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele BEJ Sălaj, Monica Kende, a declarat, luni, că pe primul loc s-a situat UDMR, urmată de Alianţa PSD+PC, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

"Conform datelor ce ne-au fost transmise de la Statistică, UDMR a obţinut cele mai multe voturi, atât la Camera Deputaţilor, unde democraţii maghiari au 24.064 de voturi, cât şi la Senat, unde au avut 25.059 de voturi. Au fost urmaţi, pe locul al doilea, de Alianţa PSD+PC, care a obţinut 24.521 de voturi pentru Senat şi 22.171 de voturi pentru Camera Deputaţilor", a declarat preşedintele BEJ Sălaj.

Clasamentul pentru Camera Deputaţilor arată că pe locul al treilea se află, în ceea ce priveşte numărul de voturi, PDL, cu 21.131 de sufragii şi PNL, cu 15.368 de voturi. Pentru Senat, pe locul al treilea s-a situat PDL - 22.981 de voturi, urmat de PNL - 13.452 de voturi.

Singurul parlamentar care a obţinut un mandat de deputat în mod direct este Seres Denes, de la UDMR, care şi-a adjudecat colegiul Cehu Silvaniei, cu circa 65 la sută din voturi.

Pentru restul candidaţilor, rezultatul final va fi cunoscut numai după ce BEC va comunica pragul electoral pentru judeţ, pe baza căruia se vor stabili câştigătorii pentru celelalte mandate, a spus preşedintele BEJ Sălaj.

Seres Denes a fost deputat şi în mandatul 2004-2008, în timp ce în perioada 1992-2004 a fost senator.

În Sălaj, au fost trasate patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne fiind de 92.495.

Numărul voturilor valabil exprimate a fost de circa 89.000, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici