Rezultatele referendumului, transmise BEC în 24 de ore de la închiderea urnelor

Rezultatele referendumului privind introducerea votului majoritar uninominal vor trebui să fie constatate şi transmise BEC de către Birourile Electorale Judeţene şi de către Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti în termen de 24 de ore de la închiderea scrutinului.

2 afișări
Imaginea articolului Rezultatele referendumului, transmise BEC în 24 de ore de la închiderea urnelor

Rezultatele referendumului, transmise BEC în 24 de ore de la închiderea urnelor

Potrivit Legii 3/2000 şi a programului calendaristic stabilit prin hotărâre de Guvern, în acest interval, birourile electorale de circumscripţie judeţene şi cel al municipiului Bucureşti trebuie să primească de la birourile electorale ale secţiilor de votare procesele verbale de constatare a rezultatelor votului din secţii, să totalize voturile consemnate în aceste procese-verbale şi să transmită procesele-verbale centralizatoare la BEC.

Biroul Electoral Central va realiza, potrivit legii, centralizarea rezultatelor referendumului la nivel naţional, care va fi consemnată într-un proces verbal semnat de membrii BEC.

În termen de 24 de ore de la închiderea centralizării, BEC va înainta la Curtea Constituţională rezultatele centralizate ale referendumul naţional, cuprinzând numărul voturilor valabil exprimate pentru fiecare răspuns de pe buletinul de vot şi numărul voturilor nule.

Potrivit prevederilor legale, Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

Rezultatele referendumului vor fi publicate în Monitorul Oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici