Ridzi: Îi voi da în judecată pe cei care au generat situaţia

Monica Iacob Ridzi a declarat, luni seară, că îşi doreşte ca ancheta în cazul său să se finalizeze cât mai repede, pentru a demonstra că este nevinovată, precizând că, după răspunsul DNA, îi va da în judecată pentru "denunţ calomnios" pe cei care au generat această situaţie.

10 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Îi voi da în judecată pe cei care au generat situaţia

Ridzi: Îi voi da în judecată pe cei care au generat situaţia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Tineretului şi Sportului a precizat că există o sesizare împotriva sa la Parchetul ICCJ, care a fost trimisă către DNA.

"Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să se finalizeze această anchetă, pentru a demonstra că sunt nevinovată", a spus ea, menţionând că apoi îi va da în judecată pentru denunţ calomnios pe cei care au generat această situaţie.

Monica Iacob Ridzi a petrecut, luni, câteva ore în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Ea a ieşit din biroul Robertei Anastase şi a făcut această declaraţie, după care a refuzat să răspundă la întrebările ziarişilor.

Înainte de declaraţie, fusese întrebată de ziarişti cum comentează decizia Biroului Permanent ca deputaţii să se pronunţe marţi în plen asupra propunerii de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul său.

De asemenea, a refuzat să spună dacă îşi va da demisia din funcţie.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea a ajuns, prin declinarea competenţei, la DNA.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Parchetul ICCJ, organul de anchetă unde a fost iniţial depusă plângerea PNL, a decis să-şi decline competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, plângerea PNL, în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu, va fi verificată de procurorii anticorupţie, care trebuie să stabilească dacă acuzaţiile aduse minstrului sunt fondate sau nu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici