Robert Negoiţă, ales preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti. Rezoluţie a PSD Bucureşti: Congres al partidului în octombrie

Conferinţa Organizaţiei PSD Bucureşti l-a ales, joi, în unanimitate, pe Robert Negoiţă în funcţia de preşedinte al acestei filiale. Primarul Sectorului 3 a fost singurul candidat pentru conducerea PSD Bucureşti, el înlocuind-o în această funcţie pe Ecaterina Andronescu.

799 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă, ales preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti. Rezoluţie a PSD Bucureşti: Congres al partidului în octombrie

PSD Bucureşti îşi alege noua conducere, singurul candidat până în acest moment fiind Robert Negoiţă (Foto: Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)

UPDATE - Rezoluţie a PSD Bucureşti: Congres al partidului în octombrie. Negoiţă: Dragnea să capete legitimitate

Conferinţa organizaţiei PSD Bucureşti a votat, joi, la propunerea preşedintelui filialei, Robert Negoiţă, o rezoluţie privind organizarea unui congres al partidului în prima jumătate a lunii octombrie, Negoiţă precizând că, astfel, Liviu Dragnea şi conducerea partidului capătă legitimitate.

"Propun rezoluţia privind organizarea unui congres în prima jumătate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea şi conducerea partidului să capete legitimitate şi să putem să ne pregătim cât se poate de serios pentru anul viitor şi pentru mobilizarea partidului", a spus Negoiţă.

Rezoluţia a fost votată în unanimitate.

Consiliul Naţional al PSD a stabilit ca data Congresului partidului să fie în 15 noiembrie, această dată fiind confirmată şi cu ocazia desemnării lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar, după demisia lui Victor Ponta de la şefia PSD.

La Congres este aleasă conducerea partidului, inclusiv preşedintele.

Mai multe organizaţii şi lideri locali ai PSD au solicitat devansarea datei congresului, pentru luna octombrie.

UPDATE - Robert Negoiţă a spus, în discursul său, că nu este adevărat că PSD apără corupţii, arătând că partidul doreşte o curăţare a societăţii româneşti de corupţie.

"Am văzut voci care spun că PSD apără corupţii, ceea ce nu este adevărat, PSD, ca întrega societate, îşi doreşte o curăţare a societăţii româneşti de acest fenomen care se numeşte corupţia. Asta este o operaţie, e adevărat, când medicul taie, mai greşeste şi mai ia şi din zona bună, dar, în speranţa că medicul devine din ce în ce mai specializat şi taie mai bine, nu este niciun argument să nu spunem mai apăsat că PSD îşi doreşte o Românie curăţată de corupţi. Cu cât mai repede ne curăţăm de corupţi, cu atât mai bine pentru România", a spus Negoiţă.

El a arătat că trebuie ca partidul să-şi propună ca obiectiv schimbarea de mentalitate, arătând că sunt prea mulţi demagogi care nu pot să spună nici două lucruri pe care să le fi făcut pentru România.

"Ne propunem un obiectiv: schimbarea de mentalitate. Este cel mai greu, dar este şi cel mai important, este obiectivul nostru de a încerca să influenţăm în bine. Prea mult am fost conduşi de demagogi care vorbesc frumos, fac glume, sunt sociabili şi care nu ştiu să scrie două lucruri pe care le-au făcut pentru România şi pentru comunitatea care i-a pus în funcţii. E nevoie să ştim să ne alegem bine liderii", a adăugat Negoiţă.

"Cred că este bine pentru noi toţi, nu este ceva greşit să vorbim frumos, să fii un bun orator, dar nu este suficient. Ce ai făcut până acum, eşti parlamentar, eşti ales local? Cred că vrăjeala nu ţine nici de foame şi nu ne putem îmbrăca cu vrăjeala", a adăugat Negoiţă.

El a propus o întânire cu PNL pentru a discuta despre situaţia bucureştenilor la iarnă.

Organizaţia PSD Bucureşti s-a reunit joi, la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege noua conducere, singurul candidat înscris până în acest moment fiind primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în timp ce actualul lider, Ecaterina Andronescu, nu şi-a anunţat intenţia de a candida.

Potrivit unor surse social-democrate, singurul candidat înscris oficial în cursă este actualul preşedinte executiv al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3. Acesta s-ar bucura de sprijinul liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, potrivit aceloraşi surse.

Şefia organizaţiei Bucureşti a PSD este importantă şi în stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei. Potrivit surselor citate, Robert Negoiţă ar intenţiona să se înscrie în cursă, însă, în acest moment, au loc pregătiri pentru organizarea unor sondaje în urma cărora să fie stabilit candidatul PSD. Asta în condiţiile în care social-democraţii înclină din ce în ce mai mult către o candidatură separată de UNPR, cel puţin la Primăria Capitalei.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că formaţiunea sa are capacitatea de a avea un candidat propriu la Primăria Capitalei, altfel PSD nu se mai poate numi "un partid mare", iar astfel de analize pentru stabilirea candidatului vor începe în perioada imediat următoare.

"PSD constată că în Bucureşti competiţia pentru primăria Capitalei este resetată total. Începând de astăzi vom realiza nişte analize extrem de serioase cu privire la ceea ce trebuie să facă PSD în Bucureşti, atât pentru primăriile de sector, cât şi pentru primăria Capitalei. Nu avem o soluţie astăzi. Nu ne permitem să aruncăm în joc nume", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă, de principiu, social-democraţii ar putea ajunge la un consens în cadrul coaliţiei pentru susţinerea unui candidat de la un alt partid, cum ar fi de exemplu UNPR, Dragnea a spus că PSD ar trebui să aibă un candidat propriu. "PSD este un partid mare. Eu cred că are capacitatea să aibă un candidat propriu la Primăria Capitalei. Dacă PSD nu va avea un candidat propriu atunci nu avem dreptul să ne mai numim partid mare", a explicat liderul interimar al PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici