Robert Turcescu, susţinut de PMP în cursa pentru Primăria Capitalei. Băsescu: Dosarul m-a obligat să renunţ la candidatură

Robert Turcescu este candidatul susţinut de partidul condus de Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei.

6450 afișări
Imaginea articolului Robert Turcescu, susţinut de PMP în cursa pentru Primăria Capitalei. Băsescu: Dosarul m-a obligat să renunţ la candidatură

Robert Turcescu, susţinut de PMP în cursa pentru Primăria Capitalei

Robert Turcescu ar urma să fie candidatul pe care formaţiunea lui Traian Băsescu îl va susţine în cursa pentru câştigarea fotoliului de primar al Capitalei, numele acestuia fiind vehiculat încă de la începutul lunii aprilie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PMP.

Jurnalistul Robert Turcescu a luat parte la activităţile PMP încă de când Traian Băsescu a preluat şefia formaţiunii, Turcescu declarând la acea vreme că vrea doar să ajute partidul în eleborarea strategiei de comunicare.

Băsescu: Dosarul m-a obligat să renunţ la candidatura la primărie. Turcescu, nominalizarea PMP

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că a renunţat la candidatura la Primăria Capitalei din cauza dosarului în care este suspectat de spălare de bani, precizând că jurnalistul Robert Turcescu este nominalizarea PMP pentru Bucureşti la locale.

''Dacă nu aş fi devenit suspect cu cîteva zile înaintea începerii campaniei, cu certitudine aş fi candidat pentru funcţia de Primar General al Capitalei. Aşa însă, am luat decizia să nu candidez pentru că nu pot să-mi neg cei zece ani de mandat la Cotroceni. Îmi doream tare mult pe de o parte să reiau proiectele Capitalei. Îmi diream să ajut PMP-ul în obţinerea unui rezultat foarte bun la locale. O voi face implicîndu-mă în campanie'', a scris Băsescu pe Facebook, cu câteva momente înainte de anunţul oficial al candidaturii lui Robert Turcescu, când a reluat aceste declaraţii.

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa.

''Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz'', a scris miercuri fostul şef de stat pe Facebook.

Deputatul Elena Udrea a afirmat că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost avertizat în ultima perioadă, ''mai direct sau mai voalat'', să nu intre în cursa pentru Primăria Capitalei, punerea sa sub acuzare fiind o consecinţă directă a posibilităţii de a candida.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici