Rodeanu: Ciolacu minte. Guvernul PSD-PNL ascunde realitatea

„Ciolacu minte. Guvernul PSD-PNL ascunde realitatea”, transmite vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu, despre avizul negativ al Executivului pe proiectul de lege privind dotarea poliţiştilor locali cu bodycam-uri.

3677 afișări
Imaginea articolului Rodeanu: Ciolacu minte. Guvernul PSD-PNL ascunde realitatea

Rodeanu: Ciolacu minte. Guvernul PSD-PNL ascunde realitatea

„<Poliţia Locală scade ratingul de ţară al României, iar dotările ei creează deficit bugetar>. Asta spune Guvernul PSD PNL, în argumentarea respingerii proiectului USR de a dota această structură cu bodycam-uri pentru poliţiştii aflaţi în patrulare. Ciolacu spune că o astfel de măsură <ar influenţa negativ ţinta de deficit bugetar, stabbilitatea macroeconomică şi ratingul de ţară în relaţia cu organismele financiare internaţionale>. Ciolacu minte. Guvernul PSD PNL ascund realitatea. Adevărul este altul: Şerifii primarilor din poliţiile locale trebuie protejaţi. Locurile călduţe la birouri ale pilelor politice trebuie menţinute. Bugetele trebuie consumate pe ceea ce vor ei şi nu pentru misiunea instituţiei. Niciun cetăţean nu trebuie să ştie câţi poliţişti locali sunt în stradă şi cum îşi apără concetăţenii. De unde un asemenea deficit care să afecteze stabilitatea macroeconomică?”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

El aminteşte că Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat deja un contract-cadru de 15 milioane lei prin care dotează poliţiştii români cu 12.000 de bodycam-uri.

„Deci, se poate! Pentru Poliţiile Locale din toată România ar fi nevoie de mult mai puţine. Cum poţi să vorbeşti de rating de ţară şi creare de deficit bugetar pentru o cameră de 1.200 de RON când primăriile din România cumpără deja echipamente similare pe care le montează pe maşinile poliţiei cu sume de trei ori mai mari? În primării nu e deficit bugetar? Aici le dau dreptate. E şi deficit, e şi corupţie şi deturnare a deciziei politice. Cu asta se ocupă PSD şi PNL în administraţia locală. Acesta e şi motivul pentru care refuză o astfel de iniţiativă. Dar, de ce a făcut USR această iniţiativă? Din 3 motive principale - cetăţeanul ar fi protejat împotriva eventualelor abuzuri din partea poliţiştilor locali, poliţistul Local ar putea fi, la rândul său, protejat de violenţe / agresiuni şi alte mărturii false şi am putea evalua clar câţi poliţişti locali sunt în patrulare pe străzi şi câţi stau ascunşi prin birouri, angajaţi pe pile politice şi plătiţi din bugetele locale pentru muncă fictivă. USR va susţine această iniţiativă până la capăt, prin tot traseul parlamentar. Vom lupta ca acest proiect să fie transformat în lege pentru că noi considerăm că Siguranţa cetăţeanului nu trebuie să fie doar o lozincă folosită de guvernanţi atunci când le convine”, încheie Rodeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici