Rodeanu: PNL îi face cadou lui Predoiu o „mică Securitate”

PNL pregăteşte, cu acceptul PSD, un cadou şi pentru ministrul Cătălin Predoiu: unităţi speciale de filare a populaţiei, la nivelul subordonatelor MAI, afirmă vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu.

885 afișări
Imaginea articolului Rodeanu: PNL îi face cadou lui Predoiu o „mică Securitate”

Rodeanu: PNL îi face cadou lui Predoiu o „mică Securitate”

„După ce a vrut să-i facă lui Marcel Boloş, la ANAF, o mini-armată, cu arme, maşini scumpe şi pensii speciale, PNL pregăteşte, cu acceptul PSD, un cadou şi pentru ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu: unităţi speciale de filare a populaţiei, la nivelul subordonatelor MAI. Practic, totul va fi pe masa ministrului PNL Predoiu: şi înregistrările, şi măsurile tehnice, şi măsurile organizatorice. Predoiu şi PNL vor decide care cetăţean trebuie să fie filat şi înregistrat şi care trebuie să fie protejat. Proiectul de lege în acest sens este lăsat de PSD şi PNL să treacă tacit de Camera Deputaţilor pentru a nu atrage atenţia prea mult asupra grozăviilor pe care le pregăteşte regimul cu epoleţi al lui Iohannis”, potrivit unui comuinicat de presă.

Potrivit USR, „Mica Securitate” la MAI este pregătită printr-un proiect de lege iniţiat de 12 deputaţi PNL, cu termen de adoptare tacită data de 6 aprilie şi cum marţi a fost singura şedinţă de plen din această săptămână, proiectul va fi considerat adoptat în forma iniţiatorilor şi va fi trimis la Senat.

„Predoiu nu a avut curajul să propună un astfel de proiect care să fie înaintat de Guvern către Parlamentul României. Motivul este simplu: nu primea niciun aviz, nici măcar din partea propriului minister. Dar lăcomia politică este prea mare, frica de a pierde alegerile, totalitarismul şi dorinţa de control sunt nemăsurate. Aşa că PNL şi Predoiu s-au decis să folosească resursele MAI pentru propriile vendete politice, pentru «meciuri» locale sau naţionale şi, mai ales, în campaniile de anul acesta. Practic, prin acest proiect, PNL moşeşte, în Parlamentul României, o «mică Securitate», pe banii cetăţenilor şi împotriva românilor”, declară deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor spune că prin proiectul PNL, susţinut şi de PSD, o parte din resursa umană de la Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Poliţia de Frontieră va fi transformată în unităţi speciale de filaj, înfiinţate şi autorizate să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public şi fără consimţământul persoanelor vizate şi că tot ce vor avea nevoie va fi existenţa unor „motive verosimile”.

„Ce înseamnă «motive verosimile»? Nimeni nu ştie, doar şefii acestor structuri pot decide. Şi cum pot decide ei? Doar ministrul Predoiu le va spune, pentru că procedura va fi aplicată prin ordin de ministru. Pe cine vrea Predoiu să înregistreze audio-foto-video? Cum vor fi făcute înregistrările? Cu bodycam-uri? Nu! Ci cu mijloacele tehnice din dotare. Ce fel de mijloace tehnice? Nu ştim, informaţia e clasificată. Într-un an cu patru tipuri de alegeri şi în prag de campanie electorală, PNL e disperat. Foloseşte metode PCR-iste de legiferare şi metode securiste de filare a cetăţenilor”, adaugă deputatul USR Bogdan Rodeanu.

El afirmă că prevederile din proiect care îi dau lui Cătălin Predoiu instrumente de filaj şi presiune, exact în anul electoral:
• Art. 13 indice 1 - (3) Procedura de desemnare a personalului prevăzut la alin. (2) cu atribuţii în prelucrarea datelor cu caracter personal în condiţiile alin. (1), precum şi măsurile tehnice şi organizatorice de securitate adoptate pentru protejarea drepturilor fundamentale şi interesele persoanelor vizate, se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne.
• Art. 2 indice 7 – (1) În scopul prevăzut la art.1 alin. (3), poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări sunt abilitaţi să înregistreze, cu mijloace foto-audio-video din dotare, fără consimţământul persoanelor vizate, acţiuni desfăşurate în spaţîi publice, atunci când există motive verosimile pentru a bănui că ar putea fi comise infracţiuni sau alte fapte ilegale ori tulburată ordinea şi siguranţa publică.
• Art. V – (1) Măsurile organizatorice şi tehnice în care se realizează şi se stochează înregistrările realizate prin mijloace foto-audio-video sau alte mijloace din dotare, precum şi limitările de utilizare a acestora, de către Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, Jandarmeria Română şi Inspectoratul General pentru Imigrări, precum şi măsurile pentru protejarea înregistrărilor şi a datelor cu caracter personal, colectate prin intermediul acestora se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici