Roibu: Situaţia datoriilor PSD nu e atât de neagră pe cât o descrie Ponta

Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a declarat, într-un articol publicat de ziarul "Gândul", că situaţia datoriilor partidului "nu este atât de neagră" pe cât o descrie Victor Ponta, el menţionând că fostul preşedinte al formaţiunii şi actualul preşedinte al PSD trebui să rezolve acest aspect împreună.

19 afișări
Imaginea articolului Roibu: Situaţia datoriilor PSD nu e atât de neagră pe cât o descrie Ponta

Roibu: Situaţia datoriilor PSD nu e atât de neagră pe cât o descrie Ponta (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Partidele nu pot intra în insolvenţă, precum societăţile comerciale. La urma urmei, Ponta a făcut parte din stafful de campanie şi ar trebui să se-nchidă într-un birou cu Mircea Geoană şi să ajungă la o concluzie", spune Roibu, citat de Gândul.

"Până atunci, trezorierul continuă auditul intern, «pentru că unul extern nu este prevăzut de statut»", notează Gândul.

"Partidul e puternic, iar organizaţiile au forţa necesară pentru a strânge cotizaţii şi pentru a atrage sponsorizări", spune Roibu.

Trezorierul menţionează că discuţiile cu creditorii se află în diferite faze: fiecare datorie se analizează - unele pot intra în prescripţie, altele se află în stare de judecată, pe la tribunal, în altele creditorii au obţinut sentinţe, cele mai multe în defavoarea lor.

"Eu le cer tuturor creditorilor care vin la mine şi cer bani, nu numai factura, ci şi dovada că au prestat o activitate. Cui a predat, ce a făcut, ce a executat. Acesta este singurul aspect solid, iar unora le dau refuz de plată. Chiar dacă am înregistrat solicitarea creanţei respective, o serie de furnizori nu pot dovedi că au îndeplinit activitatea. Într-o campanie, stafful decide, apoi pleacă, iar noi ceilalţi trebuie să punem la punct toată bucătăria".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru Hotnews, că potrivit primelor concluzii ale auditului financiar referitor la perioada electorală din 2009, aflat încă în desfăşurare, situaţia datoriilor formaţiunii este "foarte, foarte gravă", acestea depăşind două milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici