Roibu: Situaţia financiară a PSD este puţin mai proastă decât altădată

Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că situaţia financiară a partidului este "puţin mai proastă decât altădată", el precizând că în acest moment se lucrează la bilanţul contabil, care va fi gata săptămâna viitoare.

35 afișări
Imaginea articolului Roibu: Situaţia financiară a PSD este puţin mai proastă decât altădată

Roibu: Situaţia financiară a PSD este puţin mai proastă decât altădată (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Roibu a precizat că "sunt ceva datorii", dar a evitat să menţioneze suma la care se ridică acestea.

El a arătat că fostul preşedinte Mircea Geoană trebuie să se întâlnească cu actualul preşedinte, Victor Ponta, pentru a discuta acest subiect.

"Sunt ceva datorii şi se lucrează la ele pentru închiderea bilanţului. Normal, trebuie ca cei doi preşedinţi să se întâlnească pentru că au fost împreună în staff-ul de campanie, au participat la organizarea Comitetului financiar care a fost la vremea respectivă", a spus Roibu.

El a arătat că nu a participat la întâlnirile conducerii PSD privitoare la finanţe, iar în perioada campaniei electorale nu se afla în ţară.

"Eu nu am participat la aceste întâlniri care au fost de Birou restrâns naţional şi, mai mult, în perioada de campanie eu am fost plecat în străinătate. Deci nu pot să vă dau decât cifre după ce se încheie bilanţul", a spus Roibu.

Întrebat dacă datoriile lăsate de Geoană sunt mai mari decât cele lăsate de alţi foşti preşedinţi, Roibu a precizat că PSD nu poate aprecia dimensiunea acestora, dar că "întotdeauna au fost datorii importante".

"Datorii au fost de la campania din 1992. Când eram eu trezorier, la început, prin 2000, m-am trezit de la campania din 1992 cu nişte datorii. Au flost datorii rămase de la campania din 1996, dacă vă aduceţi aminte de Costea, cu afişele. Nu pot să vă spun care au fost mai mari sau mai mici, dar întotdeauna au fost datorii importante", a spus Roibu.

El a arătat că problema asigurării mijloacelor financoare pentru plata datoriilor revine Comitetului financiar, în timp ce Trezoreria înregistrează intrările şi ieşirile.

Întrebat cum stă PSD în acest moment, Roibu a spus: "Acum, puţin mai prost ca altădată".

"Se lucrează, săptămâna viitoare sper să avem datele concrete ale bilanţului. Apoi voi chema toţi furnizorii de servicii pentru a vedea dacă aceste servicii invocate au fost prestate", a arătat Roibu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici