România deblochează prima tranşă din acordul de 100 mil. lei pentru Republica Moldova

România deblochează, vineri, prima tranşă din acordul de finanţare nerambursabilă acordat de România Republicii Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro. Banii sunt destinaţi microbuzelor pentru transportul şcolar şi pentru finanţarea unor lucrări de alimentare cu apă.

182 afișări
Imaginea articolului România deblochează prima tranşă din acordul de 100 mil. lei pentru Republica Moldova

România deblochează prima tranşă din acordul de 100 mil. lei pentru Republica Moldova

„Deblocăm azi (vineri - n.r.) şi prima tranşă din acordul de finanţare nerambursabilă acordat de România Republicii Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro. Am fost la Chişinău săptămâna trecută, am promis asta Guvernului moldovean şi azi ne ţinem de cuvânt. Concret, le oferim microbuze pentru transportul şcolar şi finanţăm lucrări de alimentare cu apă pentru mai multe localităţi”, declară Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Acordul a fost semnat de fostul prim-ministrul al României, Nicolae-Ionel Ciucă, şi fostul premier al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, la 11 februarie 2022, la Chişinău, în cadrul şedinţei comune acelor două guverne.

„Acordul va reprezenta un instrument principal prin intermediul căruia România va acorda, pe perioada următorilor şapte ani, sprijin Republicii Moldova în eforturile care vizează dezvoltarea durabilă şi avansarea pe calea reformelor şi integrării în Uniunea Europeană”, anunţa MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici