România intră în „carantină” generală. A treia ordonanţă militară intră în vigoare miercuri, 25 martie. Trei măsuri obligatorii

Klaus Iohannis a anunţat că Guvernul va emite marţi o nouă ordonanţă militară prin care se vor impune restricţii generale, iar recomandarea de a sta în casă va deveni obligaţie. Persoanele de peste 65 de ani nu vor mai avea voie să iasă din case. Măsurile vor fi elaborate marţi şi vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie. România se află în stare de urgenţă din 16 martie.

36353 afișări
Imaginea articolului România intră în „carantină” generală. A treia ordonanţă militară intră în vigoare miercuri, 25 martie. Trei măsuri obligatorii

România intră în „carantină” totală. O nouă ordonanţă militară va intra în vigoare miercuri, 25 martie

Ordonanţa militară care va fi emisă marţi cuprinde următoarele măsuri, potrivit declaraţiei făcute de Iohannis:

 

1. Circulaţia persoanelor va fi îngrădită cu exceptia ieşirilor pentru cumpărarea alimentelor. Ordonanţa precedentă oferea oamenilor libertatea ieşirilor, fără a se forma grupuri mai mari de 3 persoane. Măsura era doar o recomandare pe timpul zilei, 6.00 -22.00 şi obligatorie pe timpul nopţii. 

Iohannis: Ceea ce a fost până acum o recomandare devine acum o obligatie, dupa principiul stăm acasă. Evident ca oamenii pot iesi să îşi facă cumpărăturile. Insă aceste restricţii devin obligaţii.

 

2. Persoanele peste 65 de ani vor primi interdicţie să iasă din casă.

Iohannis: Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoane peste 65 de ani. E evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale. Vor trebui sa stea practic tot timpul acasa.

 

3. Persoanele care sunt în carantina/izolare vor fi supravegheate video.

Iohannis: Am convenit ca în aceasta perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt in carantina/izolare măsuri de supraveghere video.

 

4. Armata va fi scoasă pe străzi pentru a contribui la gestionarea situaţiei, alături de Poliţie şi Jandarmerie

Iohannis: „Armata va pune la dispoziţie personal pentru a ajuta Politia si Jandarmeria”

UPDATE: DOCUMENT Vela a prezentat noua ordonanţă militară: Intervalul orar în care pot ieşi din casă vârstnicii / Zborurile către şi dinspre Franţa şi Germania, suspendate pentru 14 zile

Aceste restricţii au fost prelucrate în cursul zilei de marţi, 24 martie, într-o ordonanţă militară. Ea se va finaliza pana la sfârşitul zilei. Restricţiile intra in vigoare incepand de miercuri, 25 martie. 

La şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 au participat preşedintele Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici