România şi Spania reiau discuţiile privind înfiinţarea Curţii internaţionale împotriva terorismului

România şi Spania vor relua demersurile privind înfiinţarea unei Curţi internaţionale împotriva terorismului, a declarat luni consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu, după o discuţie cu cu însărcinatul cu afaceri al Spaniei în România.

288 afișări
Imaginea articolului România şi Spania reiau discuţiile privind înfiinţarea Curţii internaţionale împotriva terorismului

România şi Spania reiau discuţiile privind înfiinţarea Curţii internaţionale împotriva terorismului

"Am reamintit faptul că, împreună cu Spania, în 2015, am lansat o iniţiativă de creare a unei curţi internaţionale împotriva terorismului şi discutând chiar şi acum cu însărcinatul cu afaceri al ambasadei Spaniei, am stabilit împreună să reluăm demersurile şi mai activ pentru ca această iniţiativă să fie realizată", a declarat consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu.

Aurescu a fost prezent luni la Ambasada Spaniei în România pentru a semna în cartea condoleanţelor, deschisă în urma atentatelor de joi, de la Barcelona.

Aurescu a reiterat mesajul lui Klaus Iohannis, prin care şeful statului a condamnat actele teroriste din regiunea spaniolă şi a reafirmat faptul că România va continua să coopereze cu celelalte state europene implicate în combaterea terorismului.

"Am reiterat în numele preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, şi al Administraţiei Prezidenţiale condamnarea fermă din partea României faţă de actele teroriste abominabile care au avut loc în Spania săptămâna trecută, acte teroriste care, din păcate, au produs 14 morţi, peste 100 de răniţi, înclusiv, iarăşi, din păcate, şi cetăţeni români printre răniţi. Am exprimat, de asemenea, solidaritatea României faţă de poporul spaniol şi faţă de autorităţile spaniole, precum şi hotărârea fermă a României de a continua cooperarea strânsă cu Spania şi cu celelalte state europene implicate în combaterea fenomenului terorist. Am reiterat, de asemenea, urările de însănătoşire grabnică pentru cei răniţi şi sentimentele de compasiune pentru familiile victimelor şi de încurajare pentru familiile celor răniţi", a mai spus consilierul prezidenţial Aurescu.

Consilierul prezidenţial a mai afirmat că este convins că autorităţile române fac "tot ce este posibil" pentru ca vieţile românilor să nu fie puse în pericol, însă a admis că fenomenul terorist în Europa este în creştere şi este nevoie de un efort "sporit" şi de cooperare pe plan internaţional.

"Sunt convins că autorităţile române care au competenţe în acest domeniu au făcut şi fac tot ceea ce este posibil, tot ceea ce stă în atribuţiile lor pentru a face în aşa fel încât vieţile cetăţenilor români, sănătatea lor să nu fie pusă în pericol. Pe de altă parte, constatăm că fenomenul terorist în Europa şi nu numai este în creştere de amplitudine şi de frecvenţă, ceea ce necesită fără îndoială un efort sporit de coordonare, de cooperare la nivel european şi internaţional în acest domeniu", a conchis Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici