România şi Spania vor încheia un parteneriat strategic. Zapatero va veni la Bucureşti

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero va veni la Bucureşti în curând, cu această ocazie urmând să fie încheiat un parteneriat strategic între România şi Spania, potrivit MAE.

45 afișări
Imaginea articolului România şi Spania vor încheia un parteneriat strategic. Zapatero va veni la Bucureşti

România şi Spania vor încheia un parteneriat strategic. Zapatero va veni la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, care a făcut o vizită oficială în Spania, a avut o reuniune de lucru cu ministrul spaniol de externe, Miguel Angel Moratinos, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele relaţiei bilaterale şi cooperării în plan european.

MAE precizează că în cadrul discuţiilor cu omologul spaniol, ministrul Baconschi a subliniat importanţa concretizării excelentelor relaţii la nivel politic într-un parteneriat strategic, care să susţină dezvoltarea de proiecte comune la nivelul administraţiei publice, mediului de afaceri si societăţii civile.

Partea spaniolă a primit cu deschidere propunerea părţii române, indicând posibilitatea semnării declaraţiei politice privind parteneriatul strategic, cu prilejul apropiatei vizite la Bucureşti a prim ministrului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

"Avem un parteneriat strategic factual, care va fi consfinţit politic atunci când premierul Zapatero va veni la Bucureşti şi va semna acest document. Parteneriatele strategice stimulează investiţiile reciproce şi legăturile umane. Acest parteneriat strategic va marca o nouă etapă istorică în relaţia dintre cele două ţări", a subliniat Baconschi.

Cei doi miniştri de Externe au semnat de asemenea Acordul privind funcţionarea institutelor culturale din cele două ţări, document ce permite consolidarea prezenţei Institutului Cultural Român în Spania şi, respectiv, a Institutului Cervantes în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici