România şi Ucraina au semnat un acord privind colaborarea în domeniul transporturilor militare

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, în marja reuniunii fiind semnate acordul bilateral privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, precum şi Acordul vizând patrularea în comun la frontiera româno-ucraineană.

728 afișări
Imaginea articolului România şi Ucraina au semnat un acord privind colaborarea în domeniul transporturilor militare

România şi Ucraina au semnat un acord privind colaborarea în domeniul transporturilor militare (Imagine: Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Noul guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea Ucrainei, a spus premierul Dacian Cioloş, în timpul dejunului de lucru pe care l-a avut, joi, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, aflat în vizită oficială în România.

"În cadrul discuţiilor au fost trecute în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale, situaţia politică şi de securitate a Ucrainei, precum şi relaţia acesteia cu Uniunea Europeană. Premierul român a arătat că formarea noului guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea statului vecin. Totodată, premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe preşedintele Poroşenko de sprijinul României, bilateral şi la nivel european, în planul reformelor şi al implementării angajamentelor europene", informează Guvernul, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, preşedintele Poroşenko a prezentat situaţia din Ucraina şi a dat asigurări privind angajamentul noului guvern de la Kiev de a lua măsurile necesare pentru stabilizarea situaţiei politice şi pentru continuarea reformelor.

"În acest sens, (preşedintele Ucrainei-n.r.) a informat cu privire la principalele măsuri care urmează a fi luate în viitorul imediat şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România", se spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici