Românii fără viză în SUA. După ani de aşteptare vom intra în Programul Visa Waiver / Anunţul dat de ambasadorul Dan-Andrei Muraru

  • Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a anunţat că cetăţenii români vor putea intra pe teritoriul american fără vize din decembrie 2025.
  • Muraru a explicat, într-un interviu la Digi24, că SUA va face anunţul oficial de admitere a ţării noaste în programul Visa Waiver în ianuarie 2024.
1666 afișări
Imaginea articolului Românii fără viză în SUA. După ani de aşteptare vom intra în Programul Visa Waiver / Anunţul dat de ambasadorul Dan-Andrei Muraru

Românii fără viză în SUA. După ani de aşteptare vom intra în Programul Visa Waiver / Anunţul dat de ambasadorul Dan-Andrei Muraru

„Mai sunt doar doi ani până când ţara noastră va accede cu siguranţă în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar aşa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla. Anunţul de admitere în program va veni în ianuarie, anul viitor, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize”, a spus Muraru la Digi24.

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.

Anunţul ambasadorului român vine după ce săptămâna acesta ambasadorul SUA din România a dat indicii că astfel de măsură va urma.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici