Romaşcanu (PSD): Turcan a avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, spune, luni, că ministrul Culturii, Raluca Turcan, este cea care, atunci când a fost ministru al Muncii, a avizat azile ale groazei şi ar trebui să facă un pas în spate, după modelul Gabrielei Firea şi a lui Marius Budăi.

336 afișări
Imaginea articolului Romaşcanu (PSD): Turcan a avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate

Romaşcanu (PSD): Turcan a avizat azile ale groazei. Ar trebui să facă un pas în spate

Lucian Romaşcanu spune că în plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. El adaugă că şi Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în Guvernul Florin Cîţu, ar trebui să facă acelaşi lucru.

„Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct care să influenţeze activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei la sfârşit”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD:

Despre imaginile de la azilele din Voluntari, pe care Marius Budăi le-ar fi avut pe masă, în vreme ce Raluca Turcan nu le-ar fi văzut, Romaşcanu a precizat că „până la domnul Budăi sunt vreo 4 – 5 paliere de decizie. La fel şi în cazul doamnei Turcan”.

„Domnul Budăi a înţeles să-şi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu. Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei toată zona extra-PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de partea de USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominique Fritz la fel, la CJ Ilfov, la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei prin deciziile politice pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt”, a mai spus Romaşcanu.

Întrebat în conferinţa de presă dacă şi soţul Gabrielei Firea, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, să facă un pas în spate, Romaşcanu a spus că „este vorba de toţi cei care au avut un impact sau o responsabilitate politică în zona respectivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici