Roşca Stănescu susţine în continuare că i-a fost refuzată depunerea unui amendament la buget

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, luni, că îşi menţine afirmaţiile legate de faptul că i-a fost refuzată depunerea unui amendament la bugetul de stat de către un reprezentant liberal, de la Secretariatul Senatului, precizând că acesta viza transferarea unor sume la Ministerul Culturii.

303 afişări
Imaginea articolului Roşca Stănescu susţine în continuare că i-a fost refuzată depunerea unui amendament la buget

Sorin Roşca Stănescu (Imagine Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Amendamentul meu este şi nu este, în sensul că eu l-am făcut, dar nu a fost primit amendamentul de către Comisia de cultură din care fac parte. (...) De la Secretariatul Senatului, o doamnă de acolo s-a dus în numele meu cu acest proiect de amendament şi de acolo i s-a spus că nu e primit amendamentul, ceea ce nu se poate, aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria Parlamentului", a afirmat senatorul PNL.

El a precizat că va insista ca amendamentul său să fie primit la Comisia de cultură.

"Mi s-a spus telefonic în cursul zilei de miercuri, când am solicitat formularele pentru amendamente, după ce mi s-au transmis formularele, de la Secretariatul Senatului mi s-a spus să nu depun amendament, că s-a luat decizia politică de a nu depune amendamente", a susţinut Roşca Stănescu, menţionând că mesajul i-a fost transmis din partea PNL de la Secretariatul Senatului.

În ceea ce priveşte reacţiile liderilor PNL faţă de acuzele sale, el a precizat că nu a fost întrebat de nimeni din conducerea PNL ce s-a întâmplat.

"Cred că avem o mare responsabilitate şi o mare autoritate dată de cetăţeni, în sensul de a nu sta la remorca Guvernului şi de a fi foarte activi când e vorba de promovarea unor acte normative. (...) Situaţia e puţin mai parşivă, pentru că oficial nu se spune că nu avem dreptul, văd că sunt contrazis la modul oficial, dar nu cred că este deloc bine şi nu cred că aşa trebuie să începem patru ani de Parlament", a mai susţinut Roşca Stănescu.

Senatorul PNL a precizat că amendamentul său constă în menţinerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale la nivelul cheltuielilor din 2012, iar suma prevăzută pentru majorare să fie trecută la bugetului Ministerului Culturii pentru restaurarea monumentelor istorie şi pentru edituri.

"Editurile, pentru că pentru prima dată în istorie sunt ameninţate cu falimentul, pentru că în buget nu s-au prevăzut bani pentru ele. Şi monumentele istorice, pentru că au început o serie de lucrări care dacă nu se încheie o să plouă în monumentele istorice sau o să ningă şi o să se distrugă şi ceea ce s-a creat până acum", a explicat Roşca Stănescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ideea că li s-ar fi interzis parlamentarilor USL să depună amendamente la bugetul de stat pe anul 2013 este falsă, el arătând că în USL nu a fost luată nicio decizie politică prin care să se impună ceva parlamentarilor în acest sens.

"Nimeni nu poate intezice unui parlamentar al Româneii, în afară de lege, nu poate să interzică ceva. Nu s-a luat nicio decizie de natură politică prin care să se impună ceva în această privinţă senatorilor şi deputaţilor", a spus Antonescu.

El a arătat, pe de altă parte, că se înţelege de la sine faptul că parlamentarii majorităţii susţin, de principiu, proiectul de buget avansat de Guvern.

"Se înţelege că, din punct de vedere politic, parlamentarii majorităţii susţin în principiu proiectul de buget pe care îl înaintează Guvernul, pentru că Guvernul este expresia majorităţii, pentru că toate discuţiile privitoare la buget au fost purtate cu decidenţii politici din partidele respective. Ca atare, parlamentarii susţin în principiu, dar nimeni nu a interzis nici oficial, nici neoficial, cuiva să se manifeste în plenitudinea prerogativelor sale ca parlamentar", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte afirmaţiile senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, referitoare la SMS-ul primit prin care i s-ar fi precizat să nu depună amendamente, dar şi la termneul scurt de depunere a amendamentelor, Antonescu a spus că nu discută despre "corespondenţa intimă" a nimănui, arătând, totuşi, că termenele sunt, într-adevăr, scurte.

"Eu nu discut despre corepondenţa intimă a oamenilor. Termenele aşa sunt. Avem mulţi parlamentari noi, domnul Roşca Stănescu este un parlamentar nou, poate din punctul de vedere al cuiva nou în Parlament termenul poate părea scurt. Există mulţi factori care determină o accelerare a discuţiilor. Avem nevoie repede de adoptarea bugetului, dar asta nu înseamnă suprimarea niciunui drept al unui parlamentar, dar înseamnă nişte termene destul de scurte", a spus Antonescu.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a susţinut că i s-ar fi transmis în mod "cât se poate de oficial" să nu facă amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, în timp ce liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a infirmat spusele colegului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici