Rovana Plumb despre Siegfried Mureşan: Un cal troian al lui Traian Băsescu în PNL/ REPLICA acidă pe care i-o dă europarlamentarul

Ministrul Fondurilor Europene şi preşedinte al organizaţiei de femei PSD, Rovana Plumb, a criticat declaraţiile făcute de europarlamentarul Siegfried Mureşan în momentul trecerii sale de la PMP la PNL, când a spus că obiectivul său principal este înlăturarea PSD de la Guvernare.

2420 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb despre Siegfried Mureşan: Un cal troian al lui Traian Băsescu în PNL/ REPLICA acidă pe care i-o dă europarlamentarul

Rovana Plumb despre Siegfried Mureşan: Un cal troian al lui Traian Băsescu în PNL

„M-a surprins limbajul suburban, total inadecvat cu poleiala de european rasat în care se prezintă acest domn. Este o contradicţie care îţi sare în ochi, între limbajul grosolan şi CV-ul pompos cu care defilează domnul Mureşan. Nu îmi dau seama dacă aşa este dânsul într-adevăr sau dacă s-a contaminat deja de la liderii PNL, care s-au remarcat recent prin acest tip de limbaj agresiv, bădărănesc şi ofensator”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, reprezentanta social-democraţilor a susţinut că noul „facelift” cu care vrea să se prezinte PNL în alegerile europarlamentare, nu ar fi altceva decât un cal troian al lui Traian Băsescu:

„Am văzut cum a fost prezentată cu surle şi trâmbiţe trecerea domnului Siegfried Mureşan de la PMP, la PNL. Practic, un act de trădare a fost prezentat ca un mare succes politic, iar un traseist de duzină e prezentat drept noua stea a politicii româneşti. Acesta este „facelift”-ul cu care vrea să se prezinte PNL în viitoarele alegeri euro-parlamentare. S-ar putea să aibă însă o mare surpriză. Din ceea ce se zvoneşte, domnul Mureşan nu ar fi altceva decât un cal troian al lui Traian Băsescu – cea mai simplă cale prin care PMP mai poate obţine încă un fotoliu în Parlamentul European pe listele PNL”, a spus Rovana Plumb, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul Siegried Mureşan, fost candidat la europarlamentare pe listele PMP şi care s-a înscris luni în PNL, a respins luni eticheta de traiseist politic, precizând că traiseişti sunt "aceia care dimineaţă sunt de stânga, seara sunt de dreapta, dimineaţă sunt populari, seara sunt socialişti".

Mureşan: Rovana Plumb mă atacă pentru a ascunde incompetenţa sa şi a PSD în gestionarea afacerilor

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb l-a numit "un cal troian al lui Traian Băsescu în PNL", lucru care este doar un atac prin care aceasta vrea să ascundă incompetanţa sa şi a PSD în gestionarea fondurilor europene.

"Realitatea este următoarea:

- Doar 11% absorbţie a fondurilor europene pentru cadrul financiar multianual 2014 - 2020, în condiţiile în care au trecut, iată, două treimi din perioada bugetară. Procentul de 16% anunţat ieri este umflat fiindcă, la cei 11%, absorbţie reală, doamna Plumb a adăugat şi cei 5% prefinanţarea de la Comisia Europeană;
- 440 de milioane de euro, fonduri europene pentru mediu PIERDUTE de România în fostul ciclu financiar al UE. Absorbţia pentru ciclul 2007 - 2013 s-a realizat până în decembrie 2015, iar doamna Plumb a fost ministrul Mediului în perioada mai 2012 - martie 2014. Astfel, o mare parte din vină pentru aceşti bani pierduţi o poartă doamna Plumb.
- Doar un raport - şi acela nelegislativ - în cei aproape 5 ani în care doamna Rovana Plumb a fost europarlamentar. Ca o comparaţie, în 4 ani de mandat în Parlamentul European, am deja 8 rapoarte ca raportor şi 29 de rapoarte ca raportor al Grupului PPE, printre care şi cel mai important, cel privind bugetul Uniunii Europene;
- Cerere de urmărire penală a Rovanei Plumb pentru abuz în serviciu în Dosarul Belina unde se estimează un prejudiciu de 8,8 milioane de lei. Cererea a fost respinsă de colegii PSD - ALDE din Parlamentul României", a explicat Mureşan, într-o postare pe Facebook.

Eurodeputatul a adăugat că nu-i poate ierta ministrului Rovana Plumb faptul că prin incompetenţa sa sute de persoane au pierdut ocazia să aibă un loc de muncă.

"Există un lucru pe care nu i-l voi ierta niciodată doamnei ministru Rovana Plumb pentru că, din cauza incompetenţei sale, câteva sute de oameni au pierdut şansa unui nou loc de muncă. Concret, în 2014, în primele luni de mandat în Parlamentul European, eu am obţinut 3,5 milioane de euro fonduri europene nerambursabile pentru persoanele disponibilizate de la Combinatul Mechel de la Câmpia Turzii. Aceşti bani au mers la Ministerul Muncii care trebuia să-i folosească pentru crearea de locuri de muncă. Din păcate, însă, ministerul condus pe atunci de Rovana Plumb nu a cheltuit toţi banii în timp util. Astfel, circa 2,3 milioane de euro s-au întors la Uniunea Europeană şi sute de locuri de muncă nu au mai fost create aşa cum ar fi trebuit", a precizat Siegfried Mureşan.

Pe această cale, el o provoacă pe Rovana Plumb la o dezbatere pe tema fondurile europene.

"PSD şi Rovana Plumb trebuie să dea socoteală pentru fondurile UE pe care le pierdem din cauza lor. Românii au nevoie de autostrăzi, căi ferate noi, spitale modernizate, bani pentru şcoli şi grădiniţe mai bune.
Haideţi să intrăm într-o dezbatere pe fapte, pe rezultate. Aveţi curaj?", conchide europarlamentarul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici