Rus (PRM): Moldova ar putea avea aceeaşi soartă cu Macedonia dacă va vrea să intre în NATO

Deputatul PRM Ioan Aurel Rus a declarat, într-o conferinţă de presă, că Republica Moldova riscă să aibă aceeaşi soartă cu Macedonia dacă va vrea să devină membru NATO fiindcă poartă numele unei regiuni din România.

13 afișări
Imaginea articolului Rus (PRM): Moldova ar putea avea aceeaşi soartă cu Macedonia dacă va vrea să intre în NATO

Rus (PRM): Moldova ar putea avea aceeaşi soartă cu Macedonia dacă va vrea să intre în NATO

"Summit-ul de la Bucureşti este un succes fiindcă numele ţării noastre s-a auzit peste tot în lume. Pe de altă parte, nu poate să nu ne dea de gândit ceea ce s-a întâmplat cu Macedonia fiindcă Republica Moldova, dacă va dori să intre în NATO, ar putea avea aceeaşi soartă întrucât poartă numele unei regiuni româneşti", a afirmat Ioan Aurel Rus.

Liderul PRM Bistriţa-Năsăud a ţinut să critice relaţiile reci pe care ţara noastră le are cu Republica Moldova, acuzându-i de această situaţie atât pe fostul preşedinte al României Ion Iliescu, cât şi pe actualul şef al statului, Traian Băsescu.

În cadrul summitului de la Bucureşti liderii NATO au invitat Croaţia şi Albania să se alăture Alianţei militare occidentale, ceea ce nu s-a întâmplat şi pentru Macedonia, din cauza ameninţării Greciei de a-şi utiliza dreptul de veto pe fondul disputei pe tema numelui acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici