Şapte candidaţi la funcţia de primar al municipiului Petroşani

Un număr de şapte candidaturi pentru fotoliul de primar au fost înregistrate la Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 6 din Petroşani, din partea formaţiunilor politice, în timp ce zece partide şi-au înscris candidaţii pentru posturile din Consiliul Municipal, alături de trei indenpendenţi.

469 afișări
Imaginea articolului Şapte candidaţi la funcţia de primar al municipiului Petroşani

Primăria municipiului Petroşani

La Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 6 din Petroşani nu au fost înregistrate, deocamdată, contestaţii.

De asemenea, pentru fotoliul de primar al municipiului Petroşani nu a fost înregistrată nicio candidatură independentă.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie, electoratul va avea de ales, pentru funcţia de primar, între reprezentanţii a şapte formaţiuni politice, respectiv PSD – Haralambie Vochiţoiu, PC – Ştefan Stoica, PRM – Tiberiu Cozma, PNL – Alin Simota, PDL – Tiberiu Iacob Ridzi, Partidul Naţional Creştin Democrat - Claudiu Grigore Romanescu, PNG-CD – Daniel Pălivan.

În acelaşi timp, zece formaţiuni politice şi-au înscris la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 6 din Petroşani candidaţii pentru ocuparea unor posturi de consilieri în viitorul Consiliu Municipal.

Liste complete, respectiv cu 24 de candidaturi, au avut PC, PRM, PDL, PSD şi UDMR. În schimb, PNG şi PNCD au depus liste de câte 22 de candidaţi, iar reprezentanţii liberalilor au înscris în lupta electorală cu doi candidaţi mai mult, fiind singura formaţiune politică ce are 26 de oameni pe listă.

Romii din Petroşani vor fi reprezentaţi de două formaţiuni politice la alegerile locale din luna iunie, respectiv de Partida Romilor "Pro Europa", care a înscris trei candidaţi pentru viitorul Consiliu Local, şi de Alianţa pentru Unitatea Romilor (AUR), care va avea patru candidaţi pentru ocuparea unui post în viitorul legislativ. Reprezentanţii AUR au fost ultimii care s-au înscris la Biroul Electoral de Circumscripţie, cu numai două ore înaintea expirării termenului (22 aprilie, ora 24).

Dacă pentru funcţia de primar al municipiului Petroşani nu s-a înscris niciun candidat independent, pentru posturile de consilieri locali, cetăţenii cu drept de vot vor avea de optat între independenţii Viorel Pascu, Victor Tarbău şi Alexandru Şotângă Ienulesc.

"Candidaţii sau formaţiunile politice mai au acum dreptul de a formula contestaţii la adresa competitorilor politici în termen de 48 de ore, respectiv până în data de 24 aprilie, ora 24.00. Apoi va urma tragerea la sorţi în vederea stabilirii ordinii în care vor fi trecuţi pe buletinele de vot candidaţii pentru funcţiile de primar, respectiv consilieri locali", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, judecătorul Gheorghe Iacob, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 6 Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici