Scade credibilitatea instituţiilor europene în rândul populaţiei. Doar 3 din 10 cetăţeni au o imagine pozitivă a Parlamentului European

Un sondaj Eurobarometru arată cât de mult este „iubită” o instituţie fundamentală a Europei.

557 afișări
Imaginea articolului Scade credibilitatea instituţiilor europene în rândul populaţiei. Doar 3 din 10 cetăţeni au o imagine pozitivă a Parlamentului European

Scade credibilitatea instituţiilor europene în rândul populaţiei. Doar 3 din 10 cetăţeni au o imagine pozitivă a Parlamentului European

Dintr-un sondaj menit să măsoare gradul de consens asupra Parlamentului European reiese că doar puţin peste 3 din 10 cetăţeni (36%) au o imagine pozitivă despre instituţia UE aleasă în mod direct. 17% au chiar sentimente negative. Dar sunt 45% dintre europeni care se declară „neutri”.

„Dacă ar fi să votaţi săptămâna viitoare pentru reînnoirea Parlamentului European, aţi vota?”, a fost o întrebare cuprinsă în ediţia specială a sondajului. Doar 58% dintre cei cu drept de vot din Uniunea Europeană şi-ar exercita dreptul de vot.

În Franţa, unul din patru cetăţeni (25%), iaar în Belgia puţin mai mult (27%), la întrebarea „Ţara dumneavoastră a beneficiat de apartenenţa la UE?”, răspund „nici da, nici nu”. Media europeană este de 24%.

Un sfert dintre europeni rămân indiferenţi chiar şi faţă de posibilităţile de liberă circulaţie. Dacă euro-scepticismul a fost văzut ca principala ameninţare la adresa stabilităţii Europei, astăzi, noul obstacol pare să fie euro-indiferenţa, opinează analiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici