Scandal Băsescu-Firea, la TV. Gabriela Firea: Poate sunteţi savant de bodegă. Un mincinos/ Băsescu: Sunteţi primarul 3 de zero. Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii

"Doamna Firea, căreia îi place să spună sunt al doilea om cu număr de voturi pentru republică, aşa este însă dânsa a câştigat cu 18%. Chiar dacă până acum Firea a reuşit să păcălească pe imagine, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa Capitalei pentru că ea însăşi ne spune că e în faliment primăria Capitalei. I s-au luat 400 milioane dintr-un buget care depăşeşte un miliard", a fost declaraţia fostului preşedinte Traian Băsescu, la România Tv.

24243 afișări
Imaginea articolului Scandal Băsescu-Firea, la TV.  Gabriela Firea: Poate sunteţi savant de bodegă. Un mincinos/ Băsescu: Sunteţi primarul 3 de zero. Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii

Scandal Băsescu-Firea. Firea: Poate sunteţi savant de bodegă/ Băsescu: Sunteţi primarul 3 de zero

După câteva minute, prezentatorul a anunţat că Gabriela Firea cere drept la replică.

Relatăm integral schimul de replici:

Gabriela Firea: Nu e prima oară când dl Băsescu minte. Îmi pare rău că a fost şi primar şi om politic cu experienţă să mintă. Şi acum şi acum 2 ani suma a fost de maxim 600 milioane euro din care dumnealui ştie că sunt bani care merg către transportul în comun şi către termie. A veni şi să spui că bugetul Primăriei Capitalei e de un miliard de euro. Să mai dea lecţii cui mai crede. Poate are şi o soluţie cum vom plăti primăria datoriile către Costică Constanda, provenite de pe vremea domniei sale. E atăt de simplu să vii într-un studio de TV şi să spui că X are atâtea şanse. Ce şanse avea domunl Băsescu? Eu înţeleg următorul lucru că nu trebuie să venim la televizor să minţim.

Traian Băsescu: Uitaţi-vă minciuna fără ruşine. Spune că nu are bani dar a cheltuit bani ca să înfiinţeze 22 de companii care au fost declarate ilegal infiintate de instanţă, dar a băgat în clientela politică 200 milioane. Doamna Firea minţiţi.

Gabriela Firea Dacă nu aveţi informaţii corecte nu mai minţiţi.

Traian Băsescu Minţiţi fără ruşine. Eu ştiu că proveniţi din trustul Intact unde asta e viaţa cu minciunile, dar nu puteţi minţi la nesfârşit.

Gabriela Firea: I-aţi păcălit pe oameni. Dacă vreţi ne vedem la judecată. Să demostraţi instanţei că s-au dat aceşti bani. După părerea mea, ar trebui să vă fie jenă.

Băsescu Vreţi dvs care nu minţiţi să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul primăriei cu cele 22 de firme, cum aţi făcut excursii în Grecia pe all inclusive, cum aţi cheltuit pe spectacole de dimineaţa până seara.

Gabriela Firea: Sunteţi un mincinos şi cred că veţi ieşi din politică ca un mincinos.

Traian Băsescu: Sunteţi obligată să veniţi cu documente care arată cheltuielile pe care le-aţi făcut. Vedeţi hotărârile judecătoreşti şi pe urmă mă căutaţi. Dar de ce nu plătiţi. Credeţi că asta e replică? Minţind. Eu nu vă spun de cea mai joasă speţă. Dar dvs vă puteţi permite? Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii. Aţi risipit banii pe afacerile dvs şi cele din Ilfov.

Gabriela Firea: Sunteţi în afara subiectului. Încă o dată să vă fie ruşine.

Traian Băsescu: Lăsaţi-o cu ruşinea, că dacă v-ar fi cât de cât ruşine aţi arăta pe ce aţi cheltuit banii Capitalei.

Gabriela Firea: Sunteţi primarul zero. Un mincinos atât aţi fost şi vădă că şi acum la bătrâneţe arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte

Băsescu: Suneţi primarul 3 de zero al Capitalei. Zero primar.

Gabriela Firea: Un mincinos şi aşa aţi rămas şi la bătrâneţe

Taian Băsescu: Poate vă dovedesc că nu-s bătrân De unde până unde mă scoateţi bătrân?

Traian Băsescu Nu vreau ca un demagog ruşinos să spună pe ce aţi cheltuit bugetele. Replica se dă cu inteligenţă, nu cu minciuni.

Gabriela Firea: Primarul general Băsescu zero. A trebuit să vină Videanu, Oprescu să facă ceva.

Traian Băsescu Dvs nici câini nu fugăriţi. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneţi. Dezinformaţi continuu.

Traian Băsescu Vă deranjează savanţii?

Gabriela Firea: Poate sunteţi un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieşiti din politică foarte urât.

Traian Băsescu: Dar cine v-a spus că ies.

Firea Nu mi-e frică de gura dvs spurcată.

Băsescu Dvs puteţi convinge bucureştenii într-un singur mod, arătaţi cum aţi cheltuit banii. Ce s-a văzut doamnă? S-a văzut că am stat fără apă caldă toată iarnă.

Firea Păi Radetul era. Dvs eraţi atunci primarul Capitalei.

La câteva minute de la schimbul de replici, invitat la B1 Tv, Traian Băsescu a făcut referire la schimbul de replici cu primarul general: "Tocmai vin de la o dezbatere cu doamna Firea pe bugetul Capitalei. Păi e declarat (falimentul – n.r.) de doamna primar. Eu zic că doamna este un primar responsabil când spune că e în faliment nedeclarat. Când ai un buget peste un miliard de euro. Sigur are de plătit subvenţii, dar cine a pus-o să spună acum că primăria e în faliment nedeclarat, dar a înfiinţat companiile acelea".

Întrebat dacă ar lua în considerare o candidatură pentru Primăria Capitalei, Băsescu a spus: "De ce nu (să candidez la Primăria Capitalei – n.r.)? 160 la 200 milioane de euro a băgat în companiile pe care le-a înfiinţat pentru a îşi finanţa clientela. Asta e stilul PSD, angajează bugetari ca să primească voturi. Eu nu spun că nu sunt, dar ce vă pot spune e că PMP nu a votat înfiinţarea acestor companii. Nu spun că nu sunt şi oameni de la PMP, pentru că Bucureştiul are toate cateforiile de partizani. Problema e să nu te plângi. E prima oară când aud că Bucureştiul intră în faliment. Nu e de joacă. Gândiţi-vă câtă risipă."

Taguri:
basescu,
firea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici