Scandal la audierea lui Ion Ştefan. Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu l-a acuzat de blocarea fondurilor UE

  • Un scandal a izbucnit, marţi, în timpul audierii lui Ion Ştefan, în comisiile reunite parlamentare
  • Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu l-a acuzat pe Ion Ştefan că a blocat accesarea unor fonduri europene
  • Social-democratul a prezentat şi un document în acest sens
614 afișări
Imaginea articolului Scandal la audierea lui Ion Ştefan. Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu l-a acuzat de blocarea fondurilor UE

Scandal la audierea lui Ion Ştefan

Reacţia deputatul PSD a venit după ce Ion Ştefan, ministrul desemnat la Dezvolvare şi liderul deputaţilor PNL Florin Roman au prezentat câteva poze cu lucrări de infrastructură prost realizare, în special drumuri pline de gropi.

Pe urmă, Florin Roman l-a acuzat pe Daniel Suciu pentru mai multe greşeli din timpul mandatului său, moment în care deputatul PSD Ion Călin a l-a avertizat pe Roman că şedinţa va fi suspendată dacă nu încetează.

Nici Daniel Suciu nu s-a lăsat mai prejos şi a prezentat un document semnat de Ion Ştefan, care ar fi dus la blocarea unor fonduri europene.

„Vă asumaţi adresa pe care aţi trimis-o premierului, «Punct de vedere privind arhitectura de instituţională de gestionare a fondurilor europene privind politica de coeziune?»”, a întrebat Daniel Suciu.

De asemenea, senatorii PSD l-au acuzat pe Ion Ştefan că a cerut Corpului de Control să verifice activitatea lui Daniel Suciu, astfel încât acestuia să îi fie făcută o plângere la DNA.

Controversele au continuat pe parcursul audierilor.

„Supărarea celor de la PSD este că s-a pus capacul la borcanul de miere şi s-a oprit sifonarea banului public”, a conchis Ştefan.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administraţie publică ale Parlamentului. Aleşii USR s-au abţinut la vot, însă liberalii au votat pentru un aviz favorabil chiar dacă au anunţat că nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2 penrru a ajunge la anticipat

Au fost 20 de voturi „pentru” avizul de respingere, opt „împotrivă” şi şase abţineri.

Înaintea votului, Ion Ştefan, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut, marţi, membrilor comisiilor reunite parlamentare să nu îi dea aviz pozitiv. El consideră că un aviz favorabil ar însemna un blat cu PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici