Schimb dur de replici. Corina Creţu anunţă un proces pentru criticile din PSD/ Ştefănescu: Cu drag. Nu ne schimbăm opinia

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, sâmbătă, la un post TV, că nici el şi nici partidul nu-şi vor schimba opinia cu privire la Corina Creţu, după ce comisarul european a anunţat că va cere în instanţă ca social-democraţii care o critică să-şi probeze afirmaţiile.

10854 afișări
Imaginea articolului Schimb dur de replici. Corina Creţu anunţă un proces pentru criticile din PSD/ Ştefănescu: Cu drag. Nu ne schimbăm opinia

Schimb dur de replici | Corina Creţu anunţă un proces pentru criticile din PSD/ Ştefănescu: Cu drag. Nu ne schimbăm opinia

„Îi transmit doamnei comisar european Corina Creţu că dacă vrea să transferăm chestia asta în instantă este ok, este forte bine. I-am cerut să nu uite că a ajuns acolo pe listele PSD şi că trebuie să fie tot timpul româncă. Sunt anumite proiecte pe care, în calitate de comisar european, trebuie să le discute strict la Guvern. Dacă Guvernul, prin miniştrii de resort, decide că este mult mai oportun şi mult mai adecvat pentru România, pentru costurile noastre, să facem un proiect în parteneriat public-privat, decât în sistemul pe care l-a negociat Guvernul Cioloş cu cei de la Bruxelles, atunci evident că eu, ca secretar general adjunct al partidului, cred în Guvernul meu. Vrea în instanţă, mergem în instanţă, fără niciun fel de problemă”, a declarat Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă la Antena 3.

Social-democratul a precizat că poziţia exprimată este a întregului partid.

„Niciun Guvern naţional care îşi iubeşte poporul şi pe români nu va semna să plătească de 10 ori mai mult pentru un proiect pe care îl putem realiza altfel. Avem în programul de guvernare spitalele regionale, dar costurile trebuie să fie cât mai bune pentru români, că plătim din bugetul de stat, să fie dotate la standarde internaţionale ca în Elveţia şi Austria, şi nu trebuie să plătim cât am face 10 spitale în loc de 3 pentru că vor nişte birocraţi de la Bruxelles (...) Nu putem primi 150 milioane din care 120 să dă înapoi pe studii de fezabilitate unor specialişti de acolo. Puem să facem aceste lucruri de 10 ori mai ieftin cu firme româneşti. Când îţi exprimi nemulţumirile în spaţiul public atunci eu am semne de întrebare vizavi de buna-credinţă. Dacă dna Corina Creţu crede că e necesar să dea partidul în judecată, şi pe mine, cu drag. Nu îmi schimb poziţia nici eu, nici dl Darius Vâlcov, nici prim-ministrul, nici Rovana Plumb, nici Sorina Pintea, şi nimeni din Guvern şi din partid”, a explicat Ştefănescu.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că va „merge până la capăt, cu un proces” în care PSD sau Codrin Ştefănescu să demonstreze acuzaţiile care i-au fost aduse despre trădarea intereselor naţionale ale României.

"De această dată, voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul sau domnul Ştefănescu să îmi demonstreze, mie şi opiniei publice, cum trădez interesele naţionale ale României", a precizat Creţu într-o postare pe Facebook pe care ulterior a şters-o de pe reţeaua de socializare.

De asemenea, comisarul european a scris vineri, pe Facebook, că este şocată de faptul că intervenţiile sale publice cu privire la necesitatea accelerării implementării proiectelor pentru dezvoltarea României au fost politizate şi răspunde "jignirilor" şi "injuriilor" la adresa sa, potrivit cărora ar fi "vândută intereselor străine".

„Aş fi înţeles să fiu considerată trădătoare de partid şi de ţara, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi prin sertare. Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aştept un răspuns la o scrisoare adresată de câteva către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie", a scris comisarul european.

Declaraţiile Corinei Creţu vin în contextul în care au existat mai multe reacţii şi critici din PSD, precum şi din partea Guvernului, respectiv a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă. Acesta a spus că că e mai avantajos ca unele proiecte să fie făcute în parteneriat-public privat în România, în condiţiile în care, potrivit BEI, studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale ar valora 120 milioane de euro.

Comisarul european a declarat luni, la Bucureşti, că nu denigrează Guvernul atunci când spune că este responsabil 100% pentru problemele în atragerea fondurilor europene, ci este datoria sa să spună „lucrurilor pe nume”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici