Schimbări la cumpărături, în magazinele din Capitală. „Numărul maxim de clienţi, afişat la intrare”

  • Magazinele mari şi medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puţin 7 metri pătraţi, iar magazinele mici doi metri.
  • Pentru a nu apărea discuţii, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi admişi simultan, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.
  • Aceste măsuri nu sunt unice şi obligatorii pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienţi.
1551 afișări
Imaginea articolului Schimbări la cumpărături, în magazinele din Capitală. „Numărul maxim de clienţi, afişat la intrare”

Schimbări la cumpărături în magazinele din Capitală. Prefectul Capitalei, după întâlnirea cu retailerii: ”Numărul maxim de clienţi, afişat la intrare”

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus, miercuri, după întâlnirea cu retailerii, că toţi au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare.

Magazinele mari şi medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puţin 7 mp per client.

În ceea ce priveşte magazinele mici, acestea vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi.

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri”, a spus Stoica.

Aceste măsuri nu sunt unice şi obligatorii pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienţi, potrivit prefectului.

Propuneri suplimentare trebuie să ajungă la Prefectura Bucureşti până joi, la orele prânzului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici