Schroeder: Stabilirea vârstei de pensionare trebuie corelată cu vârsta medie a populaţiei active

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că stabilirea vârstei de pensionare trebuie corelată cu vârsta medie a populaţiei active.

54 afișări
Imaginea articolului Schroeder: Stabilirea vârstei de pensionare trebuie corelată cu vârsta medie a populaţiei active

Schroeder: Stabilirea vârstei de pensionare trebuie corelată cu vârsta medie a populaţiei active (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Germania a decis creşterea vârstei de pensionare la 67 de ani, începând cu 2035, întrucât s-a constatat că populaţia Germaniei îmbătrâneşte, iar rata natalităţii scade.

"Dacă la baza populaţiei active există un segment important de oameni tineri, atunci se poate merge pe o vârstă de pensionare de 65 de ani. Dacă însă se constată că populaţia activă îmbătrâneşte, iar ponderea persoanelor tinere scade, se poate majora vârsta de pensionare", a spus Schroeder.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, săptămâna trecută, reexaminarea Legii sistemului unitar de pensii publice, având obiecţii faţă de un articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard de pensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici