Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran anunţă că e noul purtător de cuvânt al lui Iohannis

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, scrie pe contul de Facebook că preşedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus să-i fie purtător de cuvânt şi consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informaţia fiind confirmată de persoane din staff-ul lui Iohannis.

6391 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea Tatiana Niculescu Bran anunţă că e noul purtător de cuvânt al lui Iohannis

Tatiana Niculescu Bran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”O ştire despre mine (sper să fie o veste bună). Preşedintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt şi consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, şi devin, aşadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de surse din staff-ul preşedintelui ales, Klaus Iohannis.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Editurii Polirom, Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucuresti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra. Între 2004 şi 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

În anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-ficţional din literatura română, ”Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de ”Cartea Judecătorilor”.

Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. ”Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul ”După dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

În 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru ”Brâncuşi contra SUA”, o abordare inedită a celebrului proces cu acelaăi nume intentat de Brâncusi statului american în 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat ”Nopţile Patriarhului” (2011), ”În Îara lui Dumnezeu” (2012), ”Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus în limba italiană) şi ”Cartea Judecătorilor” (ed. a II-a, 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici