Scrisorile lui Tăriceanu către Băsescu pe tema majorării salariilor, publicate pe internet

Guvernul a postat, luni seara, pe propria pagină de Internet textul integral al scrisorilor transmise preşedintelui Traian Băsescu de către premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema majorării cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice, în care se arată că acest efort financiar nu poate fi susţinut.

29 afișări
Imaginea articolului Scrisorile lui Tăriceanu către Băsescu pe tema majorării salariilor, publicate pe internet

Scrisorile lui Tăriceanu către Băsescu pe tema majorării salariilor, publicate pe internet

În scrisori se arată că potrivit Legii de aprobare a Ordonanţei Guvernului 15/2008 cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat vor beneficia de creşteri salariale suplimentare celor aprobate prin OG nr. 15/2008, respectiv de 55 % profesorii universitari şi 37 % personalul didactic din învăţământul universitar (conferenţiari, lectori, preparatori, etc.) şi preuniversitar.

Cheltuielile de personal suplimentare generate de aceste creşteri salariale sunt de 711 milioane lei pentru lunile noiembrie şi decembrie ale trimestrului IV 2008 ceea ce reprezintă 0,14 % din PIB, şi de 4,2 miliarde lei pentru întreg anul 2009, respectiv 0,74 % din PIB, se arată în documente.

"Efortul financiar al măririi salariilor cadrelor didactice nu poate fi susţinut. O astfel de măsură ar obliga la majorarea deficitului bugetar sau la reducerea drastica a cheltuielilor cu investiţiile. Această din urmă variantă are, de asemenea, consecinţe extrem de negative căci ar însemna oprirea procesului de modernizare şi construcţie pentru grădiniţe, şcoli şi universităţi", spune premierul în scrisorile sale.

Citeşte aici scrisoarea lui Tăriceanu din 16 octombrie(pdf) şi cea din 22 octombrie (pdf)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici