MOŢIUNEA DE CENZURĂ, citită joi de la ora 10.00 şi votată săptămâna viitoare, tot joi/ 87 de liberali au votat împotriva citirii moţiunii, iar 3 social-democraţi s-au abţinut

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, de la ora 10.00, iar dezbaterea şi votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

5513 afișări
Imaginea articolului MOŢIUNEA DE CENZURĂ, citită joi de la ora 10.00 şi votată săptămâna viitoare, tot joi/ 87 de liberali au votat împotriva citirii moţiunii, iar 3 social-democraţi s-au abţinut

Scurt circ în Parlament. Moţiunea reprogramată pentru mâine. Când se va da VOTUL

UPDATE ORA 18:00 Stelian Ion a afirmat că necitirea moţiunii de cenzură în ziua în care a vrut PSD prefigurează cât se poate de clar că zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Întrebat despre absenţa la vot a lui Dan Barna, deputatul USR a spus că acesta avea demult programată caravana în diaspora.

Citeşte continuarea...

UPDATE ORA 17:50 Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, la Sibiu, că dacă Opoziţia ar fi vrut să cadă într-adevăr Guvernul nu ar fi tergiversat moţiunea şi nu ar fi împins-o până săptămâna viitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeşte continuarea...

UPDATE ORA 17:35  Ludovic Orban a declarat că PSD nu a avut încredere să îl lase pe preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu să conducă plenul reunit de miercuri, în locul lui fiind pus să prezideze Florin Iordache care s-a dovedit a fi iar „o cârpă de şters pe jos” a lui Liviu Dragnea.

Citeşte continuarea...

UPDATE ORA 17:30 Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă. Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Întrebat dacă într-adevăr PSD a pierdut majoritatea în Parlament, Marcel Ciolacu a reiterat că din punct de vedere matematic, da, însă rămâne de văzut la moţiune, dacă opoziţia va strânge cele 233 de voturi necesare adoptării.

În schimb, senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.

UPDATE ORA 17:20 Stănescu, Arcaş şi liderul senatorilor PSD nu au votat pentru respingerea citirii moţiunii

Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda şi senatorii social-democraţi Paul Stănescu şi Viorel Arcaş sunt cei trei parlamentari care s-au abţinut la votul privind respingerea citirii moţiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri, deşi au fost prezenţi în sală.

De asemenea, deputatul PSD Andrei Pop s-a abţinut la votul din plenul reunit. Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Din partea PNL au votat împotriva citirii moţiunii de cenzură, 87 de parlamentari.

Totodată, din partea PMP, 6 au votat împotrivă, 24 de la UDMR, 30 de la Pro România, 32 de la USR, 5 de la grupul minorităţilor şi 6 neafiliaţi.

Patru parlamentari PSD au votat respingerea citirii moţiunii de cenzură iar un deputat, Andrei Pop, s-a abţinut de la vot.

Emanuel Havrici, Cornel Itu, Horia Nasra şă Ioan Talpoş sunt parlamentarii care au votat respingerea ordinii de zi şi implicit, respingerea citirii moţiunii de cenzură.

Totodată, liderul senatorilor PSD Cozmin Preda a fost prezent, însă nu a votat.

Au fost absenţi 86 de parlamentari, dintre care 26 de la PSD, iar trei parlamentari nu au votat.

Moţiunea de cenzură va fi citită, joi, de la ora 10.00, dezbaterea şi votul având loc joia viitoare, de la ora 10.00.

ORA 16:10 Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că toate partidele politice parlamentare au convenit ca moţiunea să fie citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, şi să fie dezbătută şi votată joia viitoare. Decizia va fi luată la în Birourile permanente reunite.

„Mâine (joi - n.r.) o citim şi joia viitoare vom face votul, la ora 10.00. Este minimul trei zile. În cinci zile de la depunere, maximum trebuie citită şi după minimum 3 zile poate fi dezbătută şi votată. Toată lumea am picat de acord cu acest program. Merge la Birourile permanente reunite unde vom vota în unanimitate acest program. După trei zile înseamnă că nu puteţi înainte de trei zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă într-adevăra PSD a pierdut majoritatea în Parlament, acesta a reiterat că din punct de vedere matematic, da, însă rămâne de văzut la moţiune, dacă opoziţia va strânge cele 233 de voturi necesare adoptării.

„Vom vedea la moţiune. Matematic PSD, în acest moment, nu are majoritate. Vom vedea dacă opoziţia va avea voturile majoritare de 233 ca să cadă Guvernul”, a conchis Ciolacu.

Moţiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă.

Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

ORA 16:00 Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, ordinea ne zi pentru citirea moţiunii de cenzură neputând fi adoptată în plenul de miercuri. El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia. Pe de altă parte, senatorul PSD Mihai Fifor spune că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.

Citeşte continuarea...

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici