Scutaru: Avioanele lui Băsescu costă mai mult decât toate salariile de bază pe un an în Armată

Intenţia de a achiziţiona două aeronave extrem de scumpe pentru preşedintele Băsescu dovedeşte din nou ipocrizia acestuia, care două săptămâni a blocat mărirea pensiilor sub pretextul că nu ar fi bani la buget, susţine deputatul PNL George Scutaru, într-o declaraţie de presă.

1 afișare

El arată că, în plus, Traian Băsescu a solicitat micşorarea cheltuielilor publice, pentru ca statul să aibă mai mulţi bani pentru educaţie şi sănătate, iar a doua zi acelaşi Traian Băsescu a cerut "ipocrit" mărirea bugetului MApN la 2.38% din PIB.

Intenţia de a cumpăra două aeronave superdotate în valoare de 320 milioane de euro pentru folosul preşedintelui este calificată de Scutaru drept "dovada maximă a ipocriziei lui Traian Băsescu".

"Fiind o piesă importantă a axei Washington-Londra-Bucuresti, sunt convins că Traian Băsescu va beneficia de aceeaşi apreciere şi dacă nu va face cu mâna omologilor săi de pe scara unei aeronave similare cu cea a preşedintelui american", afirmă deputatul liberal.

Scutaru arată că, atunci când Traian Băsescu a cerut majorarea bugetului MApN la 2.38% din PIB, a crezut că şeful statului este preocupat de starea armatei, dar "se pare" că el doreşte mai mulţi bani doar pentru ca Romavia să-i poată cumpăra mai repede superavioanele.

"Dacă tot s-a arătat preocupat de finanţarea armatei române, ştie preşedintele Băsescu ce s-ar putea face cu adevărat pentru militari cu cele 320 milioane de euro care se vor cheltui pentru avioanele sale?", întreabă George Scutaru, care dă o serie de exemple.

Potrivit acestuia, superavioanele costă mai mult decât suma necesară acum pentru salariile de bază din toată armata, pe un an întreg, adică 218,63 milioane de euro.

Totodată, cu aceşti bani se pot construi, la actualul preţ negociat de Ministrul Apărării, 7.574 de locuinţe de serviciu, cu două camere, pentru militarii care stau cu chirie, mai susţine liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici