SURSE MEDIAFAX.  USR acuză: „Cîţu ameninţă secretarii de stat ai miniştrilor USR să participe la şedinţa de guvern”

Secretarii de stat ai miniştrilor USRPLUS ar fi fost somaţi de premierul Florin Cîţu să participe la şedinţa de Guvern de miercuri seara, potrivit unor surse din cadrul USRPLUS.

493 afișări
Imaginea articolului USR acuză: „Cîţu ameninţă secretarii de stat ai miniştrilor USR să participe la şedinţa de guvern”

Secretarii de stat ai miniştrilor USRPLUS, somaţi de premier să participe la şedinţa de Guvern-surse

„Secretarii de stat ai miniştrilor USR sunt ameninţaţi de Cîţu dacă nu se prezintă la şedinţa de guvern. Este ilegal, nu au ordin de delegare, este uzurpare de calităţi şi uz de fals, ministrul este unicul reprezentant legal”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul USRPLUS.
 
Reprezentanţii formaţiunii au reacţionat, printr-un comunicat de presă, cu privire la „ameninţările asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniştri USR PLUS de a se prezenta la şedinţa de guvern”.
 
„Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului şi poate fi delegată doar de către acesta prin ordin scris. Facem apel la şeful executivului să nu pună oamenii în situaţia de a încălca legea prin uzurparea de calităţi oficiale”, se arată în comunicat.
 
Executivul a anunţat că şedinţa de Guvern, întreruptă miercuri la prânz, va fi reluată la ora 19.00, conform programului anunţat.
 
Şedinţa a fost suspendată miercuri la prânz. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendării îl reprezintă intenţia premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.
 
Reprezentanţii USRPLUS au spus miercuri că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliţie şi au transmis că nu vor participa la şedinţa de miercuri seara.
 
„Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00 şi să convocăm mâine dimineaţă la ora 10.00 o şedinţă a coaliţiei”, a declarat Dan Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici