Şedinţă CSAT. Klaus Iohannis anunţă creşterea cheltuielilor pentru apărare la 2,5% din PIB

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat marţi cele două măsuri strategice pe care le va promova România în contextul războiului din Ucraina. Este vorba despre creşterea alocărilor pentru apărare şi despre realizarea independenţei energetice a României.

909 afișări
Imaginea articolului Şedinţă CSAT. Klaus Iohannis anunţă creşterea cheltuielilor pentru apărare la 2,5% din PIB

Şedinţă CSAT. Klaus Iohannis anunţă creşterea cheltuielilor pentru apărare la 2,5% din PIB

„Dincolo de deciziile concrete luate astăzi, consider că prezenta criză arată că, din punct de vedere strategic, sunt necesare noi acţiuni consolidate ale României pe cel puţin două dimensiuni. Am definit astfel două obiective strategice”, a explicat preşedintele Iohannis.

Prima propunere vizează creşterea cheltuielilor pentru apărare.

„În primul rând, creşterea capacităţii de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de faţă, la 2,5%”, a declarat Iohannis.

Statul român va încerca să dobândească independenţa energetică, a mai spus Iohannis.

„În al doilea rând, se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile şi nucleare civile”, a precizat şeful statului.

Pentru îndeplinirea acestor obiective strategice, sunt necesare decizii politice şi trebuie puse în aplicare planuri de acţiune concrete la nivelul instituţiilor competente, a încheiat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici