Şedinţă de Guvern. Executivul analizează, astăzi, amendamentele depuse de partide pentru Legea bugetului şi OUG 114

Guvernul va analiza, în şedinţa de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

994 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de Guvern. Executivul analizează, astăzi, amendamentele depuse de partide pentru Legea bugetului şi OUG 114

Şedinţă de Guvern. Executivul analizează, astăzi, amendamentele depuse de partide pentru Legea bugetului şi OUG 114

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Guvernului care va avea loc luni, premierul Ludovic Orban şi miniştrii Cabinetului său urmează să analizeze amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Guvernul a stabilit să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului.

Astfel, în şedinţa Executivului de luni urmează să fie analizate amendamentele depuse pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020; proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 şi proiectul Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Social-democraţii au prezentat amendamentele pe care le vor depune la legea bugetului pentru anul viitor, printre ele fiind creşterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o îngheţe, majorarea salariilor în învăţământ şi asigurarea finanţării spitalelor.

„PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obţinute de cetăţeni în guvernarea social-democrată. Cele mai importante sunt următoarele:

1. Creşterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o îngheţe în 2020.

2. Creşterea salariilor din Învăţământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.

3. Asigurarea pragurilor minime de finanţare pentru comunităţile locale, pe care PNL vrea să le desfiinţeze, condamnând jumătate din populaţie la subfinanţare.

4. Asigurarea finanţării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%”, a scris PSD pe Facebook.

Şi parlamentarii USR au anunţat că vor depune amendamente.

”Amendamentele pe care le propun la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative pe care Guvernul Orban îşi asumă răspunderea luni prevăd:

✔revenirea la alegerea primarilor în două tururi,

✔eliminarea pensiilor speciale pentru primari pentru ca ele să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020,

✔desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, iar patrimoniul, obligaţiile şi contractele în derulare ale IRRD să fie preluate de Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului. Prin amendament mai propun ca din bugetul IRDD 10% să se ducă la INST şi 90% la Ministerul Educaţiei.

Am toată deschiderea pentru discutarea acestor amendamente cu Guvernul Orban”, a scris pe Facebook senatorul USR Florina Presadă.

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Termenul pentru depunerea amendamentelor la comisiile pentru buget din Parlament a fost stabilit pentru ora 10.00. Modificările depuse vor fi transmise Guvernului la ora 13.00.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat şi pe modificarea OUG 114. Şeful Executivului a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici