Şedinţa de învestitură a Guvernului Cîţu a primit aviz de la DSU

  • Şedinţa de învestitură a Guvernului Florin Cîţu a primit joi aviz de la DSU.
  • Avizul fusese cerut de Marcel Ciolacu, în contextul noilor restricţii din România din cauza Covid-19.
  • Şedinţa este programată să înceapă la ora 16.00.
441 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de învestitură a Guvernului Cîţu a primit aviz de la DSU

Şedinţa de învestitură a Guvernului Cîţu a primit aviz de la DSU

În decizia DSU se spune că prevederile adoptate la nivel naţional pentru limitarea răspândirii Covid-19 nu fac referire la activităţile autorităţilor publice esenţiale ale României care, conform Constituţiei, au rol de reglementare şi guvernare a ţării.

„Avizăm desfăşurarea şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului în data de 12 martie”, se arată în decizia DSU.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a cerut aviz de la DSP pentru a vedea dacă şedinţa de învestitură a Guvernului Florin Cîţu, programată joi, va mai avea loc.

Ciolacu spunea că a cerut avizul în contextul în care Raed Arafat a anunţat că adunările publice mai mari de 100 de persoane sunt anulate, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Aproape 500 de aleşi, dintre care 136 de senatori şi 329 de deputaţi, sunt aşteptaţi să participe joi la şedinţa de învestire a Guvernului Cîţu. Şedinţa este programată să înceapă la ora 16.00.

PSD le-a transmis liberalilor să nu chiulească din plenul reunit de joi şi să voteze pentru învestirea Guvernului Cîţu. Ei au mai spus că, potrivit declaraţiilor liberalilor, PNL are majoritatea pentru învestirea noului Executiv, prin urmare trebuie să lase deoparte „calculele politice meschine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici