Şedinţă interministerială la MAI, vineri, în contextul atacurilor teroriste din Franţa

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat pentru vineri, ora 9.00, la sediul instituţiei pe care o conduce, o şedinţă comună a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Urmărește
371 afișări
Imaginea articolului Şedinţă interministerială la MAI, vineri, în contextul atacurilor teroriste din Franţa

Şedinţă interministerială la MAI, vineri, în contextul atacurilor teroriste din Franţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Convocarea a fost făcută în contextul atacurilor teroriste din Franţa.

"Ca urmare a dinamicii situaţiei de securitate la nivelul Uniunii Europene şi în zonele de interes strategic ale României, precum şi pentru dezvoltarea capabilităţilor pe linia intervenţiei în situaţiile speciale de urgenţă, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat vineri, 9.01.2015, la ora 9.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o şedinţă comună a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă", precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat remis joi seară.

Şedinţa va avea pe ordinea de zi două puncte. Primul vizează "prezentarea situaţiei de securitate la nivelul Uniunii Europene şi în zonele de interes strategic ale României", iar al doilea, "necesitatea asigurării instrumentarului normativ necesar structurilor din domeniul securităţii naţionale, în vederea prevenirii şi combaterii terorismului şi a criminalităţii de mare anvergură, respectiv proiectul de lege privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, proiectul de lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, precum şi platforma comună de monitorizare şi plată on-line a amenzilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice".

Potrivit MAI, în conformitate cu competenţele Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în cadrul şedinţei vor fi prezentate măsurile de intensificare pe linia creşterii capacităţii operaţionale a sistemului naţional integrat de reacţie la situaţii speciale de urgenţă pentru a asigura toate forţele şi mijloacele necesare acoperirii întregului spectru de nevoi în această zonă.

În acest context, mai precizează MAI, Grupul Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă "vor colabora pentru a asigura mijloacele necesare asigurării unui climat de securitate şi siguranţă publică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici