Sediul PDL Bucureşti a fost trecut de Guvern, după 17 ani, din nou la RA-APPS

Sediul PDL Bucureşti, aflat pe Aleea Modrogan 22 şi administrat până în prezent de Ministerul Afacerilor Externe, a fost trecut din nou, după 17 ani, în administrarea RA-APPS, reprezentanţii Guvernului susţinând că transferul se impune deoarece MAE nu are atribuţii în a administra astfel de clădiri.

156 afișări
Imaginea articolului Sediul PDL Bucureşti a fost trecut de Guvern, după 17 ani, din nou la RA-APPS

Sediul PDL Bucureşti a fost trecut de Guvern, după 17 ani, din nou la RA-APPS

Transferul imobilului a fost decis printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi va fi efectuat în termen de 60 zile, prin protocol încheiat între cele două părţi.

Hotărârea de guvern stabileşte că imobilul situat pe Aleea Modrogan 22 din Bucureşti, proprietate publică a statului, trece, inclusiv cu mijloacele fixe şi obiectele de inventar aferente, din administrarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Prin hotărârea adoptată miercuri, Guvernul revine la statului juridic al imobilului din 1993. În acel an, Executivul a decis, tot prin hotărâre, ca imobilul să fie trecut din administrarea RA-APPS în cea a MAE.

Reprezentanţii Guvernului afirmă că hotărârea schimbă doar titularul dreptului de administrare, şi nu chiriaşul sau tariful de închiriere a imobilului.

Ei susţin că transferul este impus de faptul că Ministerul Afacerilor Externe nu are atribuţii în a administra astfel de clădiri, fără a preciza motivul pentru care, în aceste condiţii, administratorul imobilului nu a fost schimbat timp de 17 ani.

Imobilul are o suprafaţă construită de 788 metri pătraţi şi dispune de un teren de 2.062 metri pătraţi şi a fost folosit şi ca sediu de campanie al PDL la prezidenţiale.

Ministerul de Externe a precizat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, că a administrat imobilul din Aleea Modrogan 22 începând din anul 1993 precum şi "contractul de închiriere a spaţiului către chiriaşul care este şi în prezent în clădirea respectivă".

"Ministerul Afacerilor Externe administrează din 1993, imobilul din Aleea Modrogan nr.22, în baza HG 783/1993, publicată în Monitorul Oficial din 25 ianuarie 1994, împreună cu contractul de închiriere a spaţiului către chiriaşul care este şi în prezent în clădirea respectivă", se arată în răspunsul transmis de MAE către MEDIAFAX. Ministerul nu precizează însă care este numele chiriaşului şi nici cuantumul chiriei pe care a încasat-o.

MAE subliniază însă că nu a folosit niciodată acest imobil proprietate publică a statului şi din acest motiv a decis trecerea din administrarea sa în cea a RA-APPS.

"Hotărârea a fost luată pe considerentul că RA-APPS este instituţia avizată să gestioneze spaţiile închiriate", explică MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici