Şefii Parlamentului României, mesaje la un an de la debutul invaziei militare ruse în Ucraina

„Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite”, transmite Marcel Ciolacu, la un an de la invazia militară rusă în Ucraina. La rândul ei, Alina Gorghiu afirmă că a fost „un an crud, vulgar, violent, inuman pentru ucrainieni”

103 afișări
Imaginea articolului Şefii Parlamentului României, mesaje la un an de la debutul invaziei militare ruse în Ucraina

Şefii Parlamentului României, mesaje la un an de la debutul invaziei militare ruse în Ucraina

„Anul trecut, la scurt timp după începerea războiului, am fost în Ucraina pentru a vedea cu ochii mei ororile bombardamentelor lui Putin. Dar şi pentru a da un mesaj ferm că România va fi în prima linie a luptei pentru democraţie şi libertate. Astăzi, la un an de la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, voi merge la Baza 57 Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” pentru a le mulţumi militarilor români şi străini pentru ceea ce fac în fiecare zi pentru ca România şi întreg flancul estic al NATO să fie în siguranţă”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că România este solidară „cu prietenii şi aliaţii noştri din NATO.”

„Nu ne vom lăsa niciodată descurajaţi de nişte criminali conduşi de idealuri greşite. Noi, românii, vom sta mereu alături de toate naţiunile democratice cărora le pasă de demnitatea umană, de pace şi de progresul întregii umanităţi”, încheie preşedintele Camerei Deputaţilor.

La rândul ei, Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, afirmă că a fost „un an crud, vulgar, violent, inuman pentru ucrainieni”.

„Un an în care au murit mulţi adulti, dar şi copii. În care zeci de mii de familii s-au destrămat, milioane de oameni s-au trezit într-un coşmar în care lipsa lucrurilor de bază a devenit regula vieţii de zi cu zi! Un an în care ruşii au omorât, torturat, violat femei, în numele lui Putin. Un an în care Putin a vrut putere şi stabilitate în plan intern şi recunoaştere în afară şi e pe cale să piardă tot. Un an în care dezinformarea şi fake-news-ul au fost pericole foarte mari şi pentru România. Un an în care stabilitatea din România a ajutat enorm întreaga regiune. Un an în care noi am fost alături de Republica Moldova şi ei au simţit asta în mod real. Pentru Ucraina, va fi un proces de reconstrucţie greu, dar România susţine ferm un pricipiu: ucrainenii merită să trăiască în pace şi să îşi decidă singuri propriul destin”, transmite Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici