Şeful armatei belgiene, avertisment lansat din România: Următoarele ţinte ale Kremlinului ar putea fi Moldova şi ţările baltice

După Ucraina, următoarele ţinte ale Kremlinului ar putea fi Moldova şi ţările baltice, a avertizat şeful armatei belgiene, Michel Hofman.

84868 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei belgiene, avertisment lansat din România: Următoarele ţinte ale Kremlinului ar putea fi Moldova şi ţările baltice

Şeful armatei belgiene, avertisment lansat din România: Următoarele ţinte ale Kremlinului ar putea fi Moldova şi ţările baltice

Rusia "a arătat deja că are voinţa de a ataca un vecin", a declarat Hofman pentru postul de ştiri belgian VRT, în timp ce vizita soldaţii belgieni staţionaţi în România. Limbajul preşedintelui rus Vladimir Putin "este întotdeauna ambiguu. Este absolut posibil ca ei să aibă şi alte idei mai târziu. Fie în sud, în Moldova, fie în statele baltice", a spus el.

"Europa trebuie să se pregătească urgent şi să arate clar că se poate apăra" şi că "va... contraataca dacă va fi necesar", a declarat Hofman, care este şeful apărării forţelor armate belgiene.

"Rusia a trecut la o industrie de război", a adăugat Hofman. Chiar dacă forţele Moscovei par slăbite în acest moment din cauza războiului pe care îl duc împotriva Ucrainei, această slăbiciune este "temporară", a spus el. Dacă Rusia va câştiga războiul, "va regenera în cele din urmă maşina de război şi îşi va reconstrui forţele armate", a avertizat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici