Şeful europarlamentarilor PSD: să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE

Dan Nica, şeful europarlamentarilor PSD, le-a cerut liderilor europeni să aprobe ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de ţări candidate la UE.

672 afișări
Imaginea articolului Şeful europarlamentarilor PSD: să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE

Şeful europarlamentarilor PSD:să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE

Europarlamentarul Dan Nica a participat la sesiunea plenară extraordinară a Parlamentului European privind criza umanitară din Ucraina provocată de invazia Federaţiei Ruse. Social democratul român a vorbit despre criza din Ucraina.

„Cu toţii am văzut cum o agresiune nejustificată a Federaţiei Ruse în Ucraina a produs o catastrofă umanitară de proporţii. Astăzi, mii şi zeci de mii de femei, copii, vârstânici încearcă să se salveze, iar punctele de treceri ale frontierelor sunt aglomerate cu aceşti oameni, care au dreptul la o viaţă civilizată şi au dreptul să supravieţuiască. Românii s-au mobilizat, Guvernul, autorităţi locale şi mii de români care vin şi ajută cu mâncare şi adăpost. A fost ieri în România comisarul european pentru afaceri interne şi a văzut ce înseamnă o condiţie absolut deplorabilă pe care au trebuit să o îndure aceşti oameni”, a declarat Dan Nica.

De asemenea, Nica le-a cerut liderilor europeni să accelereze integrarea europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova.

„Trebuie să luptăm cu toţii ca să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE”, a precizat Dan Nica.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a semnat luni documentul prin care solicită în mod oficial integrarea în UE a ţării pe care o conduce.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dan nica,
ue,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici